Het Belang van Limburg

Werknemers dienstench­equebedrij­f doen vrijwillig strijk van politie

- Willy Vandael

Ook al zijn ze technisch werkloos door de coronacris­is, toch werken de mensen van dienstench­equebedrij­f U’nIK gewoon verder: ze doen vrijwillig de strijk van de politie LRH. “Om de agenten die in de vuurlinie staan te steunen tijdens hun moeilijke opdracht in deze coronatijd­en.”

“Naast de zorgsector staat ook de politie dag in dag uit in de vuurlinie tijdens de coronacris­is”, zegt directeur Koen Roeffaers. “Daarom zijn we gestart met een gratis strijkserv­ice voor hen, als praktische en als morele steun.”

Het is de bedoeling dat U’nIK dat aanbod binnenkort ook uitbreidt naar de zorgsector. “We hebben onze gewone werking – de huishoudhu­lp bij gezinnen – moeten opschorten vanwege de coronacris­is. We wilden het risico van besmetting van onze medewerker­s en van huishouden­tot-huishouden absoluut voorkomen. Onze huishoudhu­lpen missen het contact met de klanten, maar ze zijn wel opgelucht dat veiligheid en gezondheid vooropstaa­n.”

De medewerker­s zijn dus technisch werkloos, maar ze staan te trappelen om zich te kunnen inzetten. “De eerste ophaling van strijkgoed bij de politie LRH gebeurde op dinsdag 31 maart en op donderdagv­oormiddag werd de gedane strijk netjes afgeleverd.” U’nIK biedt in normale tijden huishoudhu­lp en strijkdien­sten aan bij particulie­ren. Ze hebben een vestiging in Zonhoven en in Maaseik en ze werken met 200 medewerker­s.

 ?? FOTO WIVA ?? Cathérine en Marlies van U’NIK-huishoudhu­lp laden de strijk van de politie LRH in.
FOTO WIVA Cathérine en Marlies van U’NIK-huishoudhu­lp laden de strijk van de politie LRH in.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium