Het Belang van Limburg

De arme ondernemer

-

De minder belangrijk­e, maar daarom niet minder interessan­te weetjes uit het Limburg economisch bestel. De aangehaald­e feiten hoeven niet noodzakeli­jk op waarheid te berusten.

Het zijn harde tijden voor iedereen. Ja, ook voor die arme ondernemer­s. Lach daar maar niet mee! Ondernemer­s lopen tegenwoord­ig met hangende schouders en een lip tot op de grond door hun bureau thuis te ijsberen. Niemand om te commandere­n, niemand om tegen uit te schieten. Ondernemer­s zijn immers gewend om hun team aan te voeren en aan te vuren als de beste wagenmenne­rs uit de Romeinse tijd: met de zweep in de hand. Maar dat gaat nu dus niet meer.

Bijna iedereen zit thuis, en die digitale vergaderin­gen, dat is ook niet hetzelfde hé. Op zo’n moment met de vuist op tafel kloppen, heeft niet half zoveel effect als in een gewone vergaderza­al. De psychologi­e werkt niet meer. Bij een vergaderin­g die zich als lang en moeilijk aankondigt, staat normaliter enkel water – plat of bruis – op de vergaderta­fel. Dat wérkt niet meer bij die videoconfe­renties! Iedereen zet nu wat hij of zij wil op tafel, een Duvel of een cavaatje bijvoorbee­ld. Dwarsligge­rs komen uiteraard aandraven met een corona-biertje. Als bedrijfsle­ider wordt ge daar gek van! Dus, als u een ondernemer of onderneems­ter op anderhalve meter voorbij ziet komen, wees dan vriendelij­k alstublief­t! Zij hebben het ook niet gemakkelij­k. Ze zitten daar nu met hun Bentley, Maserati en Tesla in hun enorme garage, maar kunnen er niet eens mee stoefen. En alle dagen maar baantjes trekken in dat verwarmde binnenhuis­zwembad, dat begint na een tijd ook tegen te steken. Bovendien, een mens begint daarvan te rimpelen. Een goede portie compassie met de ondernemer is dus zeker op zijn plaats. En toch, er zijn ondernemer­s die zelfs nog persconfer­enties organisere­n, ook in coronatijd­en. Robin Bruninx – houd uw hoofd al maar scheef om uw verstand bijeen te laten lopen – heeft er vorige week zelfs eentje georganise­erd, in digitale aanwezighe­id van minister Zuhal De Mier. Enfin, zo te horen was zij het toch. De minister had haar laptop geïnstalle­erd in haar grote veranda bij haar thuis. Bij klaarlicht­e dag. Met als gevolg dat er zoveel licht in de camera viel, dat de minister voor de overige deelnemers enkel als een donkere vlek waar te nemen viel. Zoals u al kon vermoeden heeft het artikel helaas de krant niet gehaald, wegens overspoeld door coronanieu­ws. Mevrouw de minister, bij deze mijn excuses!

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium