Het Belang van Limburg

Niels Van Caubergh Provinciaa­l Voetballer van het Jaar

-

Niels Van Caubergh is verkozen tot Provinciaa­l Voetballer van het Jaar. De 30-jarige draaischij­f van Sch.-Beverst is de eerste speler die erin slaagt ons gala in eerste provincial­e twéé keer te winnen.

“Een hele eer”, reageert Van Caubergh, die in ons referendum leidde vóór Andreas Ubachs (Bregel) en Sander Plessers (Herkol) toen de competitie werd stopgezet en zich daarom nu eindlaurea­at mag noemen.

“Het is wel een speciaal seizoen geworden hé. Ik had liever afgesloten na dertig speeldagen, dat was toch mooier geweest. Soit, dit was een goed jaar. Met Schoonbeek-Beverst werden we vooraf beschouwd als degradatie­kandidaat en dat zijn we - na een sterke start - nooit geweest. Ook mijn eigen cijfers spreken voor zich. Weet je, als technisch vaardige speler is dat kunstgrasv­eld me gewoon op het lijf geschreven.”

Van Caubergh zelf schreef ook geschieden­is. Hij is de eerste speler die ons referendum in eerste provincial­e twéé keer kon winnen. “Dat betekent dat ik toch iets beteken of betekend heb in het provincial­e voetbal”, glundert Van Caubergh. “Mijn eerste eindzege, in 2014, vond ik zelf nog mooier. We werden toen ook kampioen met Wellen, ik scoorde vaker en gaf ook veel assists. Maar toen werd de competitie ook volledig afgewerkt. Door de coronacris­is ben ik nu minder euforisch, maar wel even fier.”

Een slotgala in de Versuz is dit jaar door de coronacris­is niet aan de orde. “Jammer, want over dat feestje van vorige keer wordt nog altijd gesproken. Maar de ploegmaats hebben nog iets te goed van mij”, lacht Van Caubergh. Andreas Ubachs legde uiteindeli­jk beslag op plaats twee. “Dit was misschien wel mijn beste seizoen ooit”, reageert de 27-jarige linksmidde­n van Bregel. “De voorbije jaren had ik altijd een dipje, dat was er nu niet. Ik scoorde zestien keer en was goed voor twaalf, dertien assists. En dan was het seizoen niet eens ten einde... Ja, ik vind het echt héél jammer dat het gedaan was.” Sander Plessers werd nummer drie: “Ook voor mij was dit één van mijn betere seizoenen”, besluit de 30-jarige flankspele­r van Herkol. “Een kwestie van ervaring, van meer rust. Ik ben ooit vierde geëindigd in jullie referendum, dit is dus mijn beste resultaat ooit.”

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO DD/RL ?? Na zijn zege in 2014 (inzet) is Niels Van Caubergh weer de Provinciaa­l Voetballer van het Jaar.
FOTO DD/RL Na zijn zege in 2014 (inzet) is Niels Van Caubergh weer de Provinciaa­l Voetballer van het Jaar.
 ??  ?? Andreas Ubachs: tweede plaats.
Andreas Ubachs: tweede plaats.
 ??  ?? Sander Plessers: derde plaats.
Sander Plessers: derde plaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium