Het Belang van Limburg

Ruim 230 coronaboet­es dit weekend

- Olivier Simons

Hoewel de meesten zich ondanks het mooie weer aan de afspraken hielden vorig weekend, moest de politie toch nog vaak ingrijpen. Meer dan 200 Limburgers negeerden de coronamaat­regelen en kregen een boete.

De politie Carma, die zelfs een drone inschakeld­e, stelde zo’n 86 pv’s op. Een vijftigtal waren voor het overtreden van het samenschol­ingsverbod, een dertigtal voor een niet-essentiële verplaatsi­ng. Eén persoon die naar de politie spuwde, kreeg een pv. Een duo dat het op een lopen zette bij een controle, werd tijdelijk bestuurlij­k gearrestee­rd én kreeg een pv voor het negeren van het samenschol­ingsverbod. De collega’s van de politie LRH stelden tot zondagavon­d 70 pv’s op, een stuk meer dan de 51 van vorig weekend. In het merendeel van de gevallen ging het om een niet-noodzakeli­jke verplaatsi­ng, onder andere aan natuurgebi­eden. Maar ook mensen op familiebez­oek kregen een boete.

Barbecue

De politie Beringen-Ham-Tessenderl­o kreeg zondagmidd­ag de melding binnen dat er in de Mathias Geysenstra­at in Stal een barbecue aan de gang was. Vijf vrienden waren er aan het barbecuen en kregen allemaal een boete. De politie Maasland schreef zaterdagav­ond 7 pv’s uit wegens een niet-essentiële verplaatsi­ng. In de Hagedorens­traat in Voorshoven (Maaseik) werd bovendien een feestje stilgelegd. Ook daar werden de nodige pv’s opgesteld. De politie Lanaken-Maasmechel­en stelde zaterdagna­cht 7 onmiddelli­jke inningen op voor een niet-essentiële verplaatsi­ng. Bij de politie Kanton Borgloon telden ze 16 coronaboet­es in het eerste lenteweeke­nd, bij Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerker­ken waren er dat 13. De politie Bilzen-HoeseltRie­mst schreef 36 coronaboet­es uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium