Het Belang van Limburg

“Als criminelen van boot gehaald en op vliegtuig gezet”

-

CORONACRUI­SE

Begin maart vertrok Eddy Liefsoons uit Lummen op vakantie: een droomvakan­tie, op een cruiseschi­p. Eenmaal op zee, dook het coronamons­ter op. Het schip mocht nergens nog aanmeren en na dagen doelloos ronddobber­en werd Eddy gerepatrie­erd. Eddy claimt een compensati­e voor zijn reissom van bijna 4.000 euro.

“Voor mijn 70ste en Mia’s 65ste verjaardag, boekten we een all-in cruise naar de Caraïben met de Favolosa, een schip voor 3.800 passagiers van de Italiaanse rederij Costa Cruises. We betaalden 3.990 euro voor de reis waarvan wij al jaren droomden, maar dat werd dus een nachtmerri­e. “Vooraf hadden we al twijfels, of het wel opportuun was om de reis te laten doorgaan. Volgens de organisato­r was er nog geen vuiltje aan de lucht.” “Onmiddelli­jk na aankomst werd meegedeeld dat onze excursies op de Dominikaan­se Republiek en Isla Catalina niet konden doen wegens het coronaviru­s.” “De derde dag op Tortola, gelegen op de Britse Maagdeneil­anden, verliep wel normaal. Maar de vierde dag zouden we Sint-Maarten bezoeken. Daar mochten we zelfs niet meer aan land. Toen begon de ellende echt goed.”

“Ons schip zette vervolgens op halve kracht koers naar Martinique, maar ook daar kregen we de melding dat we niet mochten aanmeren.”

“De volgende drie dagen dobberden we doelloos rond op zee. Het enige wat de passagiers konden doen, was de tijd uitzitten. Want op het schip waren alle faciliteit­en afgesloten.”

“Op zondagavon­d zat onze cruise erop. We moesten van het schip in een bus stappen, en werden als criminelen onder politiebeg­eleiding naar de luchthaven vervoerd en uren later naast het vliegtuig afgezet, zonder enige controle.” “Deze reis had nooit mogen doorgaan. Al in februari waren cruisesche­pen van rederij Costa Cruises geweigerd om aan te meren. Maar wij moesten wel vertrekken. Ze hebben onze gezondheid op het spel gezet. Om maar niet te moeten annuleren en terugbetal­en?”

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Eddy Liefsoons en partner Mia Mullens: “Er is met onze gezondheid en ons geld gespeeld.”
FOTO KAREL HEMERIJCKX Eddy Liefsoons en partner Mia Mullens: “Er is met onze gezondheid en ons geld gespeeld.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium