Het Belang van Limburg

“Eerste coronatran­sfer” Michiel Jonckheere was al in januari beklonken

-

KV Oostende-middenveld­er Michiel Jonckheere (30) tekende een contract bij KV Kortrijk en werd zo voorgestel­d “als eerste transfer in coronatijd­en”. “Maar ik heb mijn contract niet vanop afstand getekend”, zegt de West-Vlaming. “Ik bereikte al eind januari een akkoord met Kortrijk, maar we spraken af het pas bekend te maken op het einde van de reguliere competitie.” Jonckheere, gevormd bij Club Brugge, speelt al bijna zijn hele carrière bij KVO. “Het liefst had ik er ook mijn carrière afgesloten, maar mijn contract loopt deze zomer af en door de onduidelij­kheid over de overname kunnen ze mij op dit moment geen nieuw contract aanbieden. Ik heb enkele weken gewacht, maar besliste eind januari toch in te gaan op een voorstel van twee jaar van KV Kortrijk. Ik ben dertig jaar en heb een zoon van een jaar. Dan moet je een rationele keuze maken en mag je geen emoties laten meespelen.”

Oplossing voor KVO

“Toch blijft KVO de club van mijn hart”, zegt Jonckheere. “Ik ben tot eind juni speler van Oostende en volg ook nog het programma dat ik van Oostende gekregen heb. Twee keer week hebben we videotrain­ing met de hele ploeg. Met jongens als Brecht Capon zal ik altijd goed bevriend blijven. Ook al ga ik weg, ik ben er zeker van dat

Oostende niet zal verdwijnen. Marc Coucke is een zakenman die hard kan onderhande­len, maar ik kan me niet voorstelle­n dat hij de club zal laten failliet gaan. Alle partijen moeten de verwijten die er nu zijn aan de kant laten. De supporters verdienen het dat er een oplossing komt want zij zijn nooit negatief geweest en zijn de club altijd blijven steunen.”

 ?? FOTO RR ?? Op sociale media kondigde KV Kortrijk zijn nieuwe aanwinst aan.
FOTO RR Op sociale media kondigde KV Kortrijk zijn nieuwe aanwinst aan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium