Het Belang van Limburg

Uitslaande dakbrand bij bandencent­rale door zonnepanel­en

In de Kapelstraa­t in Heusden is zondag rond 14 uur een uitslaande brand ontstaan bij bandencent­rale Chinar. Het dak liep zware schade op, maar de rest van het pand bleef grotendeel­s gevrijwaar­d.

- Zahra Boufker

BRAND

HEUSDEN-ZOLDER

De brand ontstond toen de omvormers van de zonnepanel­en vuur vatten. De brandweer ZuidWest Limburg snelde ter plaatse. “Eerst probeerden we de brand van binnenuit te bestrijden, maar we hadden al snel door dat we het vuur van buitenaf moesten blussen”, zegt officier Werner Van Kerckhove. “Toen kregen we het vuur snel onder controle. De schade aan het dak is aanzienlij­k. Maar de rest van het pand is grotendeel­s gevrijwaar­d. Er is enkel water binnengelo­pen via het gat in het dak.”

Schrikken

De eigenaars van het pand waren onder de indruk. “Toen we onderweg naar de bandencent­rale waren, zagen we veel rookontwik­keling op verre afstand”, zegt Michel Cambier van bandencent­rale Chinar. “Het was toch even schrikken toen we ter plaatse kwamen. Gelukkig hebben de hulpdienst­en snel gereageerd waardoor het vuur snel onder controle was.”

Ook Geert Schops van takeldiens­t Schops huurt een deel van het pand. “Het rechtse gedeelte meer bepaald”, zegt hij. “Wij stallen daar voertuigen in. De brand is aan de linkerkant ontstaan, dus gelukkig is er aan de kant die ik huur geen schade.”

Geen gevaar

Toen de brand uitbrak, riep de politie omwonenden op om ramen en deuren te sluiten. De rook kon immers giftig zijn. Maar uiteindeli­jk was er geen gevaar voor de buurtbewon­ers. Er vielen ook geen gewonden. De straat werd enige tijd volledig afgesloten voor het verkeer.

 ?? FOTO ZAHRA BOUFKER ?? De rookontwik­keling was vrij hevig, maar de rook bleek niet giftig.
FOTO ZAHRA BOUFKER De rookontwik­keling was vrij hevig, maar de rook bleek niet giftig.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium