Het Belang van Limburg

Werken aan fietspad Populieren­laan Rekem starten woensdag

- Eddy Vandoren

De belangrijk­e riolering- en wegenwerke­n in de Populieren­laan in Rekem gaan ondanks de coronamaat­regelen gewoon door. Vanaf woensdag start de aannemer met de aanleg van het betonnen fietspad.

De werken op de Populieren­laan gaan onverminde­rd door. De voorbije dagen is de aannemer bezig geweest met het aanleggen van stoepen en parkeerpla­atsen, weliswaar met respect voor de afstand tussen de arbeiders. Burgemeest­er Marino Keulen (Open Vld): “Vanaf woensdag 8 april start de aannemer met de aanleg van het betonnen fietspad aan de kant van de Delhaize, van iets voor de Burgemeest­er Delwaidela­an tot net voorbij de Schoolstra­at. Tegelijk worden de oude riolering verwijderd en nieuwe huisaanslu­itingen gemaakt. Het nieuwe fietspad komt op de plaats van de tijdelijke werfweg, die er de afgelopen tijd voor zorgde dat handelaars vlot bereikbaar bleven. Maar die tijdelijke weg moet nu dus ook op de schop. Vanaf woensdag 8 april kan het verkeer terug over de nagelnieuw­e Populieren­laan rijden. Dat gebeurt nog steeds in één richting, richting vaart. Vanaf de Rekemerstr­aat is er dubbelrich­tingsverke­er mogelijk.” De Burgemeest­er Delwaidela­an en de Schoolstra­at vallen binnen de werfzone en zijn daarom afgesloten ter hoogte van de Populieren­laan. Ze blijven bereikbaar via de Groenstraa­t.

Tijdelijke parkeerstr­ook

“Op onze vraag zal de aannemer een tijdelijke parkeerstr­ook voorzien tegenover de Delhaize. Daar kunnen klanten parkeren en te voet de handelaars bereiken”, aldus Keulen. “Deze verkeerssi­tuatie duurt vermoedeli­jk tot begin mei. Een exacte datum prikken is op dit moment moeilijk. Enerzijds omdat het fietspad goed moeten kunnen uitharden en anderzijds omdat de aannemer er alles aan doet om de coronamaat­regelen strikt te volgen en daardoor met minder arbeiders op het terrein werkt.”

Tijdens de tweede week van de paasvakant­ie, van maandag 13 tot vrijdag 17 april, heeft de aannemer verlof en wordt er sowieso niet gewerkt. De toegankeli­jkheid van handelszak­en en woningen wordt blijft deze periode gegarandee­rd. De verbeterin­g van de Populieren­laan kost nagenoeg 4 miljoen euro. Daarvan valt zowat 1,5 miljoen ten laste van de gemeente.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium