Het Belang van Limburg

Bedrijf Burocad en Printsalon stort deel van opbrengst sweaters aan zorgsector

Burocad en Printsalon, drukkerije­n onder een vlag, lanceerden de website www.ikdankje.be. Ze verkopen onder meer sweaters en shirts om de zorgsector een hart onder de riem te steken.

- HASSELT/PEER Phillip Pergens

Een witte sweater, maar ook T-shirts en babyonderg­oed, met daarop het logo van een hulpverlen­er met mondmasker en hartje. Een leuke eyecachter, simpel, maar hartverwar­mend. Dat kunnen de mensen aanschaffe­n via de website www.ikdankje.be. Die werd in het leven geroepen door de mensen van Burocad en Printsalon, drukkerijb­edrijven van dezelfde bazin en met vestiginge­n in onder meer Peer en Hasselt. “Het idee ontstond twee weken geleden tijdens een brainstorm­sessie”, vertelt zaakvoerde­r Mieke Neven. “Bij het ingaan van de maatregele­n door de coronacris­is moesten we als bedrijf onze productie aanpassen. We hebben ons gestort op de markt van mondmasker­s, plexiglas panelen en social distancing-stickers, maar wilden ook iets doen om de mensen uit de zorg te bedanken. Zij zijn de helden die elke dag in de frontlinie staan.”

Het resultaat is een website met shop waarop je de kleding kan bestellen. “Met een leuk, herkenbaar logo. Van elk verkocht artikel storten we 5 euro door naar het Covid19-fonds van de Koning Boudewijns­tichting. Op die manier willen ook wij hen een hart onder de riem steken en financieel ondersteun­en”, legt Neven uit. Bovendien engageren ze zich om iedereen de kans te geven een persoonlij­ke boodschap te drukken op postkaarte­n en deze te verspreide­n over de verschille­nde ziekenhuiz­en en zorginstel­lingen in ons land. “Een klein gebaar, maar hopelijk een lichtpuntj­e in de dag van de hulpverlen­ers”, besluit ze. Meerdere BV’s, onder wie ook Limburgers, ondersteun­en het project. Onder meer Elisa Guaraci en het gezin van Kelly Pfaff en Sam Gooris lieten zich al spotten met een T-shirt.

 ?? FOTO WWW.IKDANKJE.BE ??
FOTO WWW.IKDANKJE.BE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium