Het Belang van Limburg

Kinderen volgen kookkamp online in eigen keuken

Vakantie! Voor vele kinderen betekent dat kamp. Alleen moet dat nu vanuit het eigen kot. Of – bij de Kleine Chef in Halen – vanuit de eigen keuken. Deze week organisere­n zij het eerste online kookkamp van het land. Gratis.

- HALEN Luk Weyens

De Kleine Chef trekt er in deze periode traditione­el op uit om jonge chefs te laten proeven – letterlijk en figuurlijk – van de boeiende wereld van de keuken. Met de coronabepe­rkingen moest Jordy Geuens bliksemsne­l een ander recept bedenken. “Elke dag posten we een aantal filmpjes op het internet”, vertelt chef Jordy, die in de keuken wordt bijgestaan door zijn souschefs Wout, Sterre en Lotta, alias zijn zoon van 9 en zijn dochters van 6 en 3 jaar. Ook vriend Pieter Declercq, diens dochter Marielou (4) en zoon Magnus (2) binden een keukenscho­rt(je) om.

“Op het online menu telkens een dragend hoofdgerec­ht en daarnaast nog iets leuks: een dessert, een fijntechni­ekje, een cocktail. Met De Kleine Chef staan we voor originele keukenidee­ën met een hoek af. Niks hoort te lopen, zoals het zou moeten”, lacht Jordy. “95 procent van de bereidinge­n kunnen de kinderen zelf uit de potten toveren.”

“De filmpjes dagen de kinderen uit om zelf aan de slag te gaan en/ of – dat mag – met de hulp van mama of papa. We hopen dat de sociale media hun werk doen en dat er veel reactie komt, dat mensen vragen stellen of voorstelle­n doen. Dan gooien we ons recept helemaal om.”

In het culinaire draaiboek van de Dagelijkse Kost voor juniors is natuurlijk een hoofdstuk aan Pasen gewijd: “Maar dan op zijn Kleine Chefs”, lacht Jeroens collega voor juniors. “Ik denk aan gevulde eitjes, eitjes kleuren, een bladerdeeg­paashaasje of nog pizzapaash­aasjes: gevulde pizza in de vorm van een paashaas. De recepten zijn heel gevarieerd. Sommige zijn voor de allerklein­sten, andere voor de kinderen van de lagere school.”

Deelnemen kan helemaal gratis. → www.dekleinech­ef.be

 ?? LUK WEYENS ?? Jordy Geuens met zijn kinderen Sterre, Lotta en Wout.FOTO
LUK WEYENS Jordy Geuens met zijn kinderen Sterre, Lotta en Wout.FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium