Het Belang van Limburg

Afvaller redt hachje ten koste van Salim

- Dennis Van Goethem

De eliminatie in ‘De Mol’ zondagavon­d was er eentje voor de geschieden­isboeken. De échte afvaller wist zijn of haar hachje te redden en uiteindeli­jk moest Salim (28) onverdiend de groep verlaten. Maar hij heeft volgende week nog een kans om geld uit de pot te graaien.

Was een eliminatie ooit spannender in De Mol? Bij het invullen van de eliminatie­test kregen de kandidaten tot hun verbazing niet twintig, maar vijftien vragen voorgescho­teld. Dat bleek onderdeel van een gemeen spelletje. ’s Avonds kreeg iedereen apart z’n scherm te zien en kon de persoon met het rode scherm er alsnog voor zorgen dat hij of zij mocht blijven. Daarvoor moesten de andere deelnemers om de tuin worden geleid. Drie keer mocht de groep een mogelijke afvaller aanduiden. Bij de juiste persoon schoot een rode vuurpijl de lucht in, werd de prijzenpot gespijsd met 2.000 euro en moest de terechte afvaller vertrekken. Bij drie fouten werden de laatste vijf eliminatie­vragen alsnog ingevuld en kon de afvaller zichzelf redden.

Dat laatste scenario werd werkelijkh­eid. Ondanks drie pogingen werd de verdiende afvaller – Bart, Christian of Jolien – niet gevonden. Na het invullen van de extra vragen, was het Salim die zijn koffers moest pakken. Ondanks het feit dat hij eerst een groen scherm kreeg.

“Dat kwam hard aan”, zegt de 28jarige bioscoopme­dewerker uit Mechelen. “Oneerlijk kan ik het niet noemen, want het is deel van een spel. Een week eerder had ik zelf nog een voordeel, toen ik vier pasvragen had. Maar het was wel schrikken. Eerst had ik een groen scherm, dus ik dacht dat ik juist zat. Ik ben een sportieve verliezer, dus ik hoop dat de persoon met het rode scherm nu zeker is van zijn of haar mol. En het tot in de finale schopt.”

Willy Sommers

Na zijn eliminatie kreeg Salim wel nog een kans van de mol om met geld naar huis te gaan. Of hij die grijpt, zien we pas volgende week. “Ik was aan het bekomen in de auto, toen plots die vraag kwam. Het hielp wel om dat abrupte afscheid te verzachten.” Ondanks zijn exit blikt Salim tevreden terug. Hij maakte dan ook een memorabele laatste aflevering mee: Willy Sommers kwam langs als special guest tijdens de paparazzi-opdracht, en de kandidaten kregen bezoek van het thuisfront. Bij Salim kwam zijn vriendin Jori langs. “Het leek al maanden geleden dat we elkaar gezien hadden. Het was fijn om haar er toch even bij te hebben: zo wordt die reis toch een beetje een gedeelde ervaring. Jori heeft ook goed gespeeld.

Ik was blij met haar hulp. Alleen, Jori had een compleet andere verdachte in het oog.”

Ardennen

Net als de andere afvallers denkt Salim dat er dit jaar een ijzersterk­e verrader in het spel zit. Bij de kijkers was hij nochtans zelf verdacht. “Ik vraag me nog steeds af waarom. Maar zelfs het merendeel van mijn omgeving dacht dat ik de mol was. Mijn broer dacht dan weer dat ik de geldpot had gewonnen, omdat ik na de opnames een huis heb gekocht.” Om zijn deelname te verdoezele­n, vertelde Salim aan vrienden en familie dat hij drie weken ging rondreizen in Marokko. “Enkel Jori wist de waarheid. En na mijn uitschakel­ing ben ik even ondergedok­en in de Ardennen. Daar kent niemand me, dus zo kon ik toch wat buiten komen.”

Naar de saboteur heeft Salim nog steeds het raden. “Iedereen speelt het spelletje goed mee, natuurlijk. Maar er is sowieso een band ontstaan tussen ons. We hadden elkaar vooraf nog nooit gezien, en toch lijkt het alsof je iedereen al veel langer kent. Toen Gilles als eerste afviel, had ik het al heel moeilijk. Dat had ik vooraf nooit gedacht.”

 ??  ??
 ?? FOTO VIER ?? En toen waren ze nog met vijf. Salim (tweede van rechts) moest zondagavon­d onverdiend ‘De Mol’ verlaten.
FOTO VIER En toen waren ze nog met vijf. Salim (tweede van rechts) moest zondagavon­d onverdiend ‘De Mol’ verlaten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium