Het Belang van Limburg

Dertiger in de cel voor doodslag op vriendin

- Nancy Vandebroek

Christophe V. (36) is zondag aangehoude­n op verdenking van doodslag op zijn 25-jarige vriendin Naomi Melaer in hun huurhuis in de Schelstraa­t in Zonhoven.

Het koppel zou donderdago­chtend in een zoveelste ruzie verwikkeld zijn geraakt in het huis waar de twee sinds begin dit jaar woonden. De ruzie zou dit keer uitmonden in een vechtparti­j waartegen de jonge vrouw niet opgewassen bleek te zijn. Wat de dertiger - hij werkte als zaalverant­woordelijk­e in een horecazaak in Diepenbeek vanaf dan de hele dag precies heeft gedaan, is nog niet helemaal duidelijk. Pas de volgende ochtend liep immers bij de politie Limburg Regio Hoofdstad de melding binnen dat er iets in het huis in de Schelstraa­t was gebeurd. Terwijl Christophe V. zich bij zijn pleegmoede­r in Herentals bevond, trokken agenten kort na 10 uur naar de woning, sloegen een raam aan de achterkant van het huis in en troffen de jonge vrouw levenloos aan in de badkamer, met kaarsjes en bloemetjes omringd.

Geen voorbedach­theid

Het lichaam van Naomi bleek uiterlijke tekenen van geweld te vertonen, voornameli­jk kneuzingen. Haar vriend werd bij zijn pleegmoede­r in Herentals gearrestee­rd, verhoord en zondag aangehoude­n op verdenking van doodslag. Dat betekent dat de speurders er van uitgaan dat de vriend niet met voorbedach­theid zou hebben gehandeld want anders was hij naar de gevangenis gestuurd op verdenking van moord. “Mijn cliënt verleent zijn volledige medewerkin­g aan het onderzoek dat zich nog in een pril stadium bevindt ,” zegt zijn advocaat, meester Lisa Ceunen. De dertiger moet vrijdag voor de raadkamer verschijne­n. In tegenstell­ing tot eerdere berichten vindt pas vandaag, maandag, een autopsie op het lichaam plaats om de precieze doodsoorza­ak na te gaan.

De familie van Naomi, die werkte in de Galeria Inno in Hasselt, is te verslagen om te reageren: “Wij zijn kapot van verdriet.” Familie en vrienden legden het hele weekend knuffels, bloemen, kaarsjes en brieven neer bij het huis in Zonhoven.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Vrienden en familie legden knuffels, bloemen, foto’s en teksten neer bij het huis waar Naomi vrijdag werd gevonden.
FOTO SERGE MINTEN Vrienden en familie legden knuffels, bloemen, foto’s en teksten neer bij het huis waar Naomi vrijdag werd gevonden.
 ?? FOTO RR ?? Christophe V.
FOTO RR Christophe V.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium