Het Belang van Limburg

Toch nog Ronde van Vlaanderen dit jaar?

-

Yves Lampaert in zijn tuinhuis, Oliver Naesen in zijn garage en Remco Evenepoel op zijn terras deden hun uiterste best, maar het was Greg Van Avermaet die vanuit zijn bureau de virtuele Ronde van Vlaanderen van 32 kilometer won. “Mijn hartslag is al een tijdje niet meer zo hoog geweest.”

Alberto Bettiol nam een knalstart, maar overspeeld­e zijn kaarten en eindigde uiteindeli­jk als laatste. Klimmers Remco Evenepoel, Thomas De Gendt en Nicolas Roche hadden door hun lagere gewicht een voordeel en voerden de forcing op de Kruisberg, maar werden op de Oude Kwaremont nog bijgebeend door Greg Van Avermaet en Oliver Naesen. Op de Paterberg plaatste Van Avermaet een versnellin­g en de rest beende hem niet meer bij. “Ze hadden mij vooraf gezegd dat je enkel het verschil kan maken op de bergjes. Net zoals in de echte Ronde van Vlaanderen besloot ik alles op alles te zetten op de Paterberg en dat lukte. Nadien was het wel enorm lastig om vol te houden”, aldus Van Avermaet, die zo toch al virtueel zijn droomkoers op zak heeft. “Dit is geen waardig alternatie­f voor de echte versie. Ik ga dit niet aanvinken op mijn erelijst, maar het is wel een inspanning

die kan tellen. Mijn hartslag is al een tijdje niet meer zo hoog geweest.”

Niet stilgezete­n

Oliver Naesen eindigde tweede op elf seconden en trok eenzelfde conclusie. “Op het einde stonden mijn benen echt op ontploffen. Ik zat volledig à bloc.”

Van Avermaet trapte over 43 minuten een gemiddelde wattage van 435 watt. Om te duiden: tijdens zijn werelduurr­ecord trapte Victor Campenaert­s gemiddeld minder dan 400 watt, al speelde toen de aerodynami­ca een rol. Tijdens de virtuele Ronde van Vlaanderen was dat niet het geval. “Het neemt niet weg dat het wattage van Greg indrukwekk­end is. Hij heeft duidelijk niet stilgezete­n de voorbije weken”, zegt Jasper Stuyven, die vijfde werd op anderhalve minuut. “Eenmaal je achterop raakte, was het voorbij. Op ons scherm zagen wij enkel ons eigen virtueel rennertje rijden en diegenen die vlak in de buurt waren. Van de koersontwi­kkelingen kregen we niks mee. Dat maakt het niet evident om voortduren­d à bloc te blijven stampen. Ik had gehoopt dat het iets minder lastig zou zijn. Dit is niet iets om alle weken te doen, maar ik ben blij dat we iets hebben kunnen teruggeven aan de Ronde van Vlaanderen en de mensen”, aldus de winnaar van de echte Omloop Het Nieuwsblad.

“Dit is geen waardig alternatie­f voor de echte versie. Ik ga dit niet aanvinken op mijn erelijst, maar het is wel een inspanning die kan tellen.” Greg Van Avermaet CCC

 ??  ?? Greg Van Avermaet won gisteren de virtuele Ronde.
Greg Van Avermaet won gisteren de virtuele Ronde.
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO'S SPORZA/RR ?? Greg Van Avermaet kwam als eerste over de virtuele meet van de al even virtuele Ronde van Vlaanderen.
FOTO'S SPORZA/RR Greg Van Avermaet kwam als eerste over de virtuele meet van de al even virtuele Ronde van Vlaanderen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium