Het Belang van Limburg

Doe de eerste #SjiekFitCh­allenge: Hans van Alphen daagt Limburg uit

- Jana Brusten

SJIEK HASSELT Voormalig topatleet Hans van Alphen wil de lezers van Het Belang van Limburg en weekendmag­azine Sjiek van hun stoel krijgen. Vanaf 7 april daagt de Alkenaar Limburg elke dag uit voor een leuke online miniwork-out.

Als personal trainer en kinesist probeert Hans van Alphen iedereen aan het bewegen te krijgen. Op hbvl.be/fitinuwkot, Facebook en Instagram legt hij twee weken lang dagelijks een specifieke sportoefen­ing uit aan de hand van een filmpje. “De bewegingen zijn geschikt voor jong en oud”, vertelt de voormalige meerkamper. “De ene is al wat pittiger dan de andere, maar voor de meeste lezers zijn ze zeker állemaal haalbaar. De miniworkou­ts zijn een plezante mix van cardio, kracht en stretching. Ook zitten er uitdaginge­n bij die je samen met je kind of partner kan doen.” Blijven bewegen is namelijk goed voor iedereen, zeker in coronatijd­en. Wie beweegt of sport, geeft meteen een flinke boost aan zijn immuunsyst­eem.

#SjiekFitCh­allenge

“Bij Sjiek houden we wel van een flinke uitdaging”, zegt An Smets, chef van de Sjiek-redactie. “Daarom besloten we samen met Hans van Alphen de #SjiekFitCh­allenge in het leven te roepen en Limburg twee weken lang te overspoele­n met positieve en sportieve vibes. We beseffen nu allemaal hoe belangrijk het is om gezond te blijven, in body én mind. Ik hoop dat onze lezers er meteen in vliegen. Ik heb de eerste uitdaging alvast een paar keer geoefend. Verdorie zeg, hij is moeilijker dan hij lijkt!” (lacht)

Ga je ook de uitdaging aan? Post je filmpje dan op sociale media met de hashtag #SjiekFitCh­allenge. In Sjiek geeft Hans van Alphen dit weekend nog meer tips en tricks om je conditie op peil te houden.

→ Alle info over ‘Beweeg meer’, de praktijk

van Hans van Alphen, op beweegmeer.be

 ?? FOTO RR ?? Voor de eerste #SjiekFitCh­allenge mag u alvast een wc-rol bovenhalen.
FOTO RR Voor de eerste #SjiekFitCh­allenge mag u alvast een wc-rol bovenhalen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium