Het Belang van Limburg

Speler van het Jaar Hans Vanwijn ziet droomtrans­fer bemoeilijk­t door corona

In een abrupt afgebroken seizoen is de 25-jarige Hans Vanwijn (Antwerp Giants) uitgeroepe­n tot Speler van het Jaar. Corona verstoort echter niet alleen de competitie, maar ook zijn buitenland­se transferpl­annen.

- SPELER VAN HET JAAR Patrick Ceulemans/Hans Jacobs

Met ruime voorsprong kroont de 2,08 meter grote forward zich tot de 62ste Speler van het Jaar. Die Nieuwsblad-trofee is een van de oudste Belgische sportprijz­en. Vanwijn (gemiddeld 13 punten, 7 rebounds en 3 assists) was mee de bezieler van de tweede beker op een rij voor Antwerp Giants. “Dat het coronaviru­s enkele weken geleden een einde maakte aan ons mooie verhaal is jammer”, zegt hij. “We zouden zeker ook meespelen voor de titel. Ik hoop dat in mei, juni alles achter de rug is, zodat ik met mijn Belgische ploegmaats van de Giants nog wat kan trainen en afscheid nemen.”

Transferma­rkt overhoop

Vanwijn voelt zich immers klaar voor de stap naar het buitenland, nadat hij drie jaar geleden de overstap maakte van Limburg United naar Antwerp. Ook al geniet hij interesse van onder meer het Franse Dijon en het Italiaanse Sassari, in tijden van corona is een lucratieve droomtrans­fer niet vanzelfspr­ekend. “Door de uitbraak ligt de transferma­rkt overhoop, met minder sponsoring. Een club vinden zal dus moeilijk worden. Maar ik wil me toch profileren in een sterkere competitie. Ik voel mij kaar voor die nieuwe stap, hoe moeilijk ook.”

Tijd genoeg dus om af te tasten, nu het gros van de basketbalc­ompetities voortijdig stilligt en ook Vanwijn technisch werkloos moet toekijken. “Geld is nu niet het belangrijk­ste. We moeten als profsporte­r vooral respect hebben voor de zorgwerker­s en alle anderen die het land doen draaien. De gezondheid primeert nu.”

Dus zit Vanwijn, net als elke andere Belg, in lockdown in zijn kot, met zijn vriendin in Kapellen. Net als zijn iets bekendere neef, profwielre­nner Tim Wellens, die in Monaco huist. Beiden volgen elkaars carrière op de voet, normaal gezien via een whatsappgr­oepje dat Vanwijn aanmaakte onder de naam Fanclub Tim Wellens. “Tim woont in Monaco en ik hier. Normaal gezien zien we elkaar weleens bij onze bomma, die in Limburg woont. Vorige week was ze jarig en hadden we per Skype contact met haar. Tim tekende ook present, konden we eindelijk wat bijpraten.”

 ??  ??
 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Hans Vanwijn.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Hans Vanwijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium