Het Belang van Limburg

Kampioen vanuit hun kot: Limburgse promovendi vieren met videoboods­chap

- Bart Schijns en Kris Theeuwen LIMBURGSE REEKSEN Rob Mertens en Arno Schepers

Kampioen zijn is plezant! De slogan van F.C. De Kampioenen gaat niet helemaal op voor de achttien promovendi in de Limburgse voetbalree­ksen die door de coronacris­is in hun kot moeten blijven. En dus vroegen wij aan die clubs om ons een videoboods­chap te sturen die de coach of speler vanuit zijn kot wil delen met de rest van de wereld. Het resultaat van die filmpjes ziet u op onze website - www.hbvl.be/fclimburg- maar hier alvast een voorsmaakj­e. Zowel Hechtel FC (3B) als FC Eksel (2A) mogen in dit coronaseiz­oen de promotie vieren. Beide buren doen dat met een bijpassend clublied. “Het is gemaakt door supporters en scoort online heel goed”, legt webmaster Jarno Vandael van KFC Eksel uit.

“De passie van Scavone, met Ruddi als T2. Wij zijn niet te stoppen, want wij zijn KFCE.”

Of nog: “Bart Rutten en Dries Bertrands, de muur van rood en groen. Wasi weer aan ’t scoren, wij zijn de kampioen.”

Het kampioenen­lied van KFC Eksel is de kampioen in 2A op het lijf geschreven. De club is de laatste tijd erg bedreven op haar website en sociaalnet­werksites als Facebook, YouTube en Instagram. Een groot voordeel in deze coronatijd­en, weet webmaster Jarno Vandael (25), de zoon van voorzitter Jean-Paul.

“De post dat Eksel kampioen was, haalde in no time 320 likes en zo kwamen we op het idee om het kampioensc­hap online te vieren.

We hebben een week lang elke dag een nieuw item online gepost.” Naast het kampioenen­lied, de seizoenste­rugblik en de spelersrea­cties viel ook de tijdreis in de smaak. Vandael: “Daarin blikken we terug op de twee andere promoties van Eksel naar eerste provincial­e. Ik ben in de archieven gedoken en stootte op heel wat mooie foto’s en verrassend­e info.”

Ook de Hechtelse promotie werd op Facebook extra in de verf gezet met een fotocompil­atie van de hand van huisfotogr­afe Anja Lemmens en dochter Yade. “Mijn dochter heeft mijn fotomateri­aal in een mooie presentati­e gegoten”, reageert Lemmens. De muzikale ondersteun­ing kwam van secretaris Johan Vrinzen, die samen met Rudi Vermijl het lied Bij ons in Brabant omtoverde tot Bij ons in Hechtel. “Eigenlijk is het nummertje al van vorig jaar en diende het om het afscheid van Albert Vaesen als voorzitter te vieren. We spelen het ook na elke thuiszege. Maar Martine en Yade mochten het natuurlijk gebruiken om onze mannen in de bloemetjes te zetten”, vertelt secretaris Vrinzen.

 ??  ??
 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Jarno Vandael, webmaster van KFC Eksel: “Ons kampioenen­lied scoort online heel goed.”
FOTO DICK DEMEY Jarno Vandael, webmaster van KFC Eksel: “Ons kampioenen­lied scoort online heel goed.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium