Het Belang van Limburg

Zestien Genkspeler­s krijgen individuel­e training op club

Bij KRC Genk trainen sinds maandag zestien spelers uit de A-kern opnieuw op de club. Individuee­l, strikt volgens de heersende gezondheid­sregels.

-

We hebben de situatie afgelopen weekend opnieuw bekeken met de technische staf”, legt technisch directeur Dimitri de Condé uit. “Bij de uitbraak van de corona-epidemie hebben we het plan om de spelers individuee­l op de club te laten trainen, snel opgeborgen. Iedereen moest thuis op zijn eentje de conditie onderhoude­n. Nadat bleek dat een hervatting van de competitie op korte tijd onmogelijk was, hebben we al onze buitenland­ers ook de kans gegeven om naar hun thuisland terug te keren. Maar dat is voor een zestal jongens niet gelukt. Paintsil, Kouassi, Onuachu, Odey, Cuesta en Lucumi moesten zo op hun appartemen­t in het Genkse blijven, anderen (Vukovic, Uronen en Hrosovsky, nvdr.) opteerden om niet te vertrekken met hun gezin.”

Twee shifts van acht

“Om het hen praktisch makkelijke­r te maken om hun individuee­l programma af te werken, hebben we nu beslist om hen op de club te laten trainen. Ook de Belgische spelers krijgen die mogelijkhe­id. Iedereen kleedt zich thuis om en stapt rechtstree­ks naar de trainingsv­elden. Onze spelers komen dus niet in de kleedkamer­s of douches, eten doet ook iedereen thuis. Er wordt gewerkt in twee shifts van acht spelers, die elk worden opgedeeld in vier groepen van twee. Twee spelers worden op een half speelveld begeleid door één trainer. Daarbij worden alle regels op het vlak van social distancing gevolgd. Ook de keepers trainen apart. Net als enkele revalidere­nde spelers.”

Volgens technisch directeur Dimitri de Condé is dat de beste manier om de spelers zo gezond mogelijk door deze uitzonderl­ijke periode te loodsen. Iedereen blijft aan de slag, bij KRC Genk is het helemaal geen optie om technische werklooshe­id voor de spelers in te roepen, bevestigt nog AD Erik Gerits.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Er wordt gewerkt in twee shifts van acht spelers, die elk worden opgedeeld in vier groepen van twee.
FOTO JEFFREY GAENS Er wordt gewerkt in twee shifts van acht spelers, die elk worden opgedeeld in vier groepen van twee.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium