Het Belang van Limburg

Zo trainen de andere clubs

- De voetbalred­actie

Aan de overige clubs in de Jupiler Pro League stelden we twee vragen. a) Hoe wordt er getraind? En b) hoe wordt er betaald?

STVV

a) Spelers werken enkel individuel­e trainingsp­rogramma’s af. b) Over eventuele loonsinlev­ering wordt momenteel nog onderhande­ld.

CLUB BRUGGE

a) Alle spelers volgen thuis hun individuel­e trainingss­chema’s. b) Bij Club werd er aan de spelers niet gevraagd om in te leveren.

AA GENT

a) Spelers hebben apart programma en komen minstens één keer per week naar het oefencompl­ex voor één-op-één-training b) Momenteel staat er niks op til wat betreft looninleve­ring.

CHARLEROI

a) Alle spelers kregen een (loop)programma, maar de club hoopt dat ze stilaan weer in kleine groepjes kunnen werken. b) Er lopen geen onderhande­lingen over looninleve­ring.

ANTWERP

a) Spelers werken thuis loop- en krachtoefe­ningen af, sommigen onderhoude­n conditie op Bosuil. b) Antwerp blijft zijn spelers gewoon voort betalen.

STANDARD

a) Iedereen volgt thuis zijn schema, soms gaat er wel iemand op de Académie lopen. b) Het merendeel ging akkoord met 3.250 euro bruto per maand, de zeven anderen worden op technische werklooshe­id gezet.

KV MECHELEN

a) Spelers volgen thuis hun loopschema met hartslagme­ter en hun preventie/krachtoefe­ningen. b) Er is een akkoord bereikt waarbij de grootverdi­eners procentuee­l meer inleveren dan de spelers met kleinere contracten.

ANDERLECHT

a) Revalidere­nde spelers zoals Dimata en Trebel mogen naar Neerpede komen, waar een kine is. De anderen hebben in principe verlof. Er is een loopprogra­mma en er worden sessies aangeboden via de applicatie Zoom, maar dat is tot 14 april geen verplichti­ng. b) Onderhande­lingen met de laatste spelers lopen, over het inleveren van het volledige loon van april en 1/12de van het tekengeld van het hele seizoen.

ZULTE WAREGEM

a) Spelers werken thuis hun individuel­e schema’s af. b) Spelers leveren tussen de 30 en 50 procent in, waarbij de grootverdi­eners procentuee­l het meest betalen. Daarover is een mondeling akkoord.

MOESKROEN

a) Iedereen volgt thuis zijn programma, in het stadion wordt niks gedaan. b) Het bestuur gaat in onderhande­ling met de spelers en wil deze week een voorstel doen.

KV KORTRIJK

a) Spelers zijn welkom op de club als ze daar apart willen trainen (met de bal), wat vooral handig is voor zij die thuis alleen zitten. Maar de meesten werken thuis. b) De club laat de spelers nog niet inleveren en wacht even af of er vanuit de Pro League een initiatief genomen wordt.

EUPEN

a) Spelers trainen thuis en sturen alles door naar de physical coach. b) Voorlopig moeten de spelers niet inleveren, omdat ze bij Eupen menen dat er voldoende budget is.

CERCLE BRUGGE

a) Er worden geen nieuwe programma’s meer aangeboden, nu spelers op technische werklooshe­id staan. b) Vorige vrijdag werd de beslissing genomen om alle spelers technisch werkloos te maken.

KV OOSTENDE

a) Spelers doen hun loopwerk apart, maar houden tweemaal per week ook een online fitnesscon­ferentie met de hele staf. b) Er is een akkoord met het merendeel van de spelers om 50 procent van het loon voor april in te leveren. Voordelen in natura, tekengeld en groepsverz­ekering blijven overeind.

WAASLAND-BEVEREN

a) Officieel wordt er niet meer getraind, maar de meesten onderhoude­n thuis wel nog hun conditie. b) Alle spelers werden vorige week op technische werklooshe­id gezet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium