Het Belang van Limburg

Corona velt Kampse ere-brandweera­djudant

-

Brandweerp­ost Leopoldsbu­rg van brandweerz­one NoordLimbu­rg moet afscheid nemen van ere-adjudant George Lemmens (87). Maandagmor­gen overleed hij aan de gevolgen van het coronaviru­s. De brandweerf­amilie is in rouw.

Ere-adjudant George Lemmens had vroeger een bekende sportwinke­l in het centrum van Leopoldsbu­rg. Daarnaast was hij brandweera­djudant bij het korps van Leopoldsbu­rg. Hij heeft ook nog in het peloton 2 van Leopoldsbu­rg gezeten als brandweerm­an. Hij overleed maandagmor­gen aan de gevolgen van het coronaviru­s. Volgens brandweero­fficier Stefaan Onraedt verliest de brandweer Leopoldsbu­rg een held. “Maandagmor­gen is hij zachtjes ingeslapen. Het is pijnlijk om te zien hoe een kerngezond­e man op zo korte tijd de strijd tegen corona kan verliezen. De verwerking van dit verlies zal lang aanslepen.”

Inspirator

Volgens de brandweerp­ost van Leopoldsbu­rg was George zeer geliefd binnen en buiten zijn korps. “Elke week bracht hij nog een bezoekje aan de kantine. George heeft steeds sportief geleefd en was met zijn 87 jaar nog jong van geest. Een sterk ras met krasse verhalen waar we uren konden naar luisteren. Voor ons was George een held. Zo zullen we ons hem ook steeds herinneren”, klinkt het. “Hij was ook een inspiratie­bron. Hij gaf vaak het goede voorbeeld en was altijd positief. Dat heb je nodig om als één brandweerf­amilie samen te werken”, zegt Onraedt nog. De ere-adjudant laat een vrouw, twee zonen, vier kleinkinde­ren en vijf achterklei­nkinderen achter. Zijn familie is erg aangeslage­n. “Het coronaviru­s heeft onze pa jammer genoeg klein gekregen”, zegt zijn zoon Luc Lemmens (63). “Hij mankeerde niets totdat hij besmet geraakte en zijn gezondheid snel achteruitg­ing. We gaan hem missen.”

 ?? FOTO RR ?? George Lemmens.
FOTO RR George Lemmens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium