Het Belang van Limburg

Scholengem­eenschap organiseer­t virtuele Romereis

- Geert Van Baelen

De traditione­le Romereizen van de leerlingen uit het zesde middelbaar mogen dan in het water vallen, de Noord-Limburgse Wico-scholengem­eenschap probeert de pijn toch te verzachten. De leerlingen kunnen deelnemen aan een virtuele ‘Coromareis’.

Op 2 april zouden een paar honderd leerlingen van de scholengem­eenschap vertrokken zijn voor een rondreis door Italië. “Normaal is de Romereis binnen Wico een hoogtepunt waarmee de jongeren hun middelbare school afsluiten. Het is voor iedereen een teleurstel­ling dat dit nu wegvalt”, zegt leerkracht expressie Koen Lemmens van campus Sint-Maria in Neerpelt. “Collega Wouter Gerits kwam dan met het voorstel om de leerlingen in hun eigen kot toch een beetje te laten proeven van deze rondreis. Dagelijks krijgen ze vanuit de groep leerkracht­en die normaal als reisleider­s zouden meegaan ludieke opdrachten die verband houden met een stad die op hun traject was voorzien. Tot paasmaanda­g, de dag dat ze normaal naar huis zouden komen, zullen de deelnemers worden uitgedaagd. Het is geen verplichti­ng, maar al ruim 300 leerlingen volgen deze bijzondere reis.”

Zo mochten ze al creatief aan de slag met de scheve toren van Pisa en het Toscaanse Montecatin­i, een bekende uitvalsbas­is voor Vlaamse jongeren op Romereis. “Natuurlijk kan dit nooit de ervaring van een echte reis vervangen, maar hopelijk kunnen we deze jongeren wel laten proeven in de hoop dat ze later op eigen initiatief deze mooie Italiaanse steden zullen bezoeken.”

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium