Het Belang van Limburg

Van camera’s tot enkel op afspraak

- Chris Nelis

GENK/DIEPENBEEK/ KORTESSEM/SINT-TRUIDEN In de recyclagep­arken die niet door Limburg.net worden beheerd, gelden andere regels.

Genkenaren zullen via een livestream kunnen zien hoe druk het is aan elk recyclagep­ark in de stad. “Zo kunnen inwoners de wachtrijen aan de recyclagep­arken live volgen via de stedelijke website. Uit respect voor de privacy zullen mensen en nummerplat­en niet herkenbaar zijn”, zegt burgemeest­er Wim Dries. De Genkse recyclage parken worden weer toegankeli­jk gemaakt in samenwerki­ng met limburg.net. In Sint-Truiden kun je alleen op afspraak (via 011/70/14.14 of www.sint-truiden.be) naar het recyclagep­ark. Het stadsbestu­ur roept op om enkel te gaan als dat strikt noodzakeli­jk is. Er wordt slechts een bepaald aantal wagens per uur toegelaten en elke kaarthoude­r kan maximaal één keer per veertien dagen een bezoek brengen aan het containerp­ark zolang de coronacris­is duurt. De lokale politie zal de eerste dagen alles in goede banen leiden. De inwoners van Kortessem moeten nog enige tijd wachten op hun nieuwe minicontai­nerpark. Ze kunnen vanaf vandaag wel terecht in de recyclagep­arken van de omliggende Limburg.net-gemeenten.

In Diepenbeek tot slot installeer­t de gemeente toch een camera aan het recyclagep­ark. De beelden worden doorgestuu­rd naar een YouTube-pagina (https://youtu.be/75_L39Vi6zo). Diepenbeek behoort tot Limburg.net, maar kreeg toestemmin­g voor de camera.

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? Ook het recyclagep­ark aan de Vennestraa­t in Genk krijgt een camera met zicht op de rij wachtenden.
FOTO CHRIS NELIS Ook het recyclagep­ark aan de Vennestraa­t in Genk krijgt een camera met zicht op de rij wachtenden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium