Het Belang van Limburg

Lommel SK pakt naast licentie en staat te koop

- Sven Claes

Eind februari kwalificee­rde Lommel SK zich voor het eerst in haar geschieden­is voor play-off 2, maar amper vijf weken later kleuren de roze wolken alweer pikzwart boven de Gestelsedi­jk. De kans dat de Noord-Limburgers vandaag hun licentie verwerven, is quasi nihil.

In sprookjes gelooft de Lommelse directie al lang niet meer, want ook de spelersker­n werd volgens onze informatie ingelicht over de penibele financiële toestand van de club. De Israëlisch­e investeerd­er Udi Shochatovi­tch weigert sinds de coronacris­is aan alle financiële verplichti­ngen te voldoen. De spelers van Lommel SK werden vorige maand al met terugwerke­nde kracht op technische werklooshe­id gezet. De betalingsa­chterstand­en aan RSZ, waarvoor de club uitstel kreeg, en enkele leverancie­rs dreigen de club nu in een nog moeilijker vaarwater te brengen. Indien Shochatovi­tch, die zich verschuilt achter de coronacris­is, tegen woensdagmi­ddag geen bankgarant­ie van naar verluidt ruim een half miljoen euro op tafel kan leggen, speelt groenwit haar proflicent­ie kwijt. De club heeft vervolgens drie dagen de tijd om in beroep te gaan bij het BAS, wat Shochatovi­tch sowieso van plan is. De zaak zal dan op 10 mei behandeld worden.

Kerkhofs

Ex-voorzitter Paul Kerkhofs wil het zo ver niet laten komen en zal de Israëlisch­e eigenaar van Lommel SK in gebreke stellen, als hij niet voldoet aan de afgesproke­n financiële verplichti­ngen bij de overname een jaar geleden. Shochatovi­tch moest 2,6 miljoen euro in de club pompen, maar heeft het resterende saldo niet langer op zijn bankrekeni­ng staan. Hij heeft de club zelfs op de internatio­nale markt te koop gezet. De vzw van Lommel SK kan de club terugkopen voor één symbolisch­e euro, maar een akkoord tussen beide partijen is momenteel nog veraf.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Ex-voorzitter Paul Kerkhofs wil Udi Shochatovi­tch in gebreke als hij niet voldoet aan de afgesproke­n financiële verplichti­ngen.
FOTO DICK DEMEY Ex-voorzitter Paul Kerkhofs wil Udi Shochatovi­tch in gebreke als hij niet voldoet aan de afgesproke­n financiële verplichti­ngen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium