Het Belang van Limburg

Vijftig miljoen gratis online advertenti­es voor lokale handelaars

Ook Mediahuis draagt zijn steentje bij om de lokale handelaars een hart onder de riem te steken. Handelaars met een creatieve oplossing kunnen rekenen op 50 miljoen gratis online advertenti­es.

- Dominiek Claes

CORONAVIRU­S HASSELT

Sinds eind vorige maand stelt Mediahuis – het mediabedri­jf achter Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen, Nieuwsblad en De Standaard – gratis online advertenti­es (banners) ter beschikkin­g van lokale handelaars. Daarvoor wordt samengewer­kt met de advertenti­eregies IPM en Pebble Media en operator Skynet. De actie is wegens het succes al verlengd tot einde mei. “Op die manier trachten ook wij ons steentje bij te dragen aan handelaars die met de handen in het haar zitten in deze coronatijd­en”, zegt sales director advertisin­g Martine Schrijvers van Mediahuis. “De gratis banners zijn wel enkel bedoeld voor de lokale handelaars die op een creatieve manier hun activiteit­en toch voortzette­n. Bijvoorbee­ld een pralinewin­kel die nu zijn lekkernije­n

online in de markt zet.”

Samen impact

De actie, die onder de naam ‘Samen impact’ mikt op de kleinere handelaars tot 25 medewerker­s, loopt als een trein. Dinsdagoch­tend hadden al 900 lokale handelaars bij Mediahuis een aanvraag ingediend, onder wie zo’n 200 uit Limburg. “Wij proberen er maximaal voor te zorgen dat hun advertenti­e bij het lokale publiek door 100.000 potentiële klanten wordt gelezen. En dat lukt: de verslaggev­ing over het coronaviru­s wordt ook online heel stevig door onze lezers gevolgd”, legt Martine Schrijvers uit. “Van onze kant kunnen wij op een alternatie­ve manier contact houden met onze adverteerd­ers. Dit keer hoeven we hen niet te overhalen om bij ons een advertenti­e te kopen, maar kunnen we die gratis aanbieden. Op deze manier kunnen wij hen ook kennis laten maken met de kracht van de online advertenti­es. Handelaars die aan de voorwaarde­n voldoen, hoeven enkel maar hun eigen advertenti­e te uploaden via de webstek www.samenimpac­t.mediahuis.be.”

Partners

Mediahuis heeft voor de actie alvast twee grote spelers weten overtuigen om mee hun schouders onder het project te zetten. Het Agentschap Ondernemen van de Vlaamse overheid steunt de actie om evidente redenen: het economisch­e weefsel in deze moeilijke tijden een hart onder de riem steken. De andere partner is SBB Accountant­s en Adviseurs. “Als accountant met meer dan 23.000 clienten, ervaren wij elke dag welke impact dit coronaviru­s op onze ondernemer­s heeft. Ook in deze voor ondernemer­s zware tijden zijn wij er voor hen, we proberen hen wegwijs te maken in de steunmaatr­egelen. Ook proberen we hen financieel-strategisc­h voor te bereiden op een post-coronatijd­perk. Met de Samen Impact-campagne van Mediahuis kunnen we nog een stapje verder gaan en geven wij ondernemer­s een unieke mogelijkhe­id om te adverteren”, zegt CEO Raf Sels van SBB.

→ www.samenimpac­t.mediahuis.be

SAMEN EEN KOE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium