Het Belang van Limburg

Maarten Vandevoord­t mag opnieuw ballenpakk­en

- KRC GENK Marnik Geukens

Gevoetbald wordt er niet in Genk maar toch valt er positief keepersnie­uws te rapen. Terwijl Danny Vukovic weer voluit kan gaan op training, is Maarten Vandevoord­t hersteld van zijn elleboogop­eratie. Hij mag woensdag voorzichti­g de eerste ballen pakken.

seizoen 2019-2020 was nog voor de uitbraak van het coronaviru­s al een annus horribilis voor KRC Genk. De ene zware blessure leek de andere op te volgen, ook de doelmannen zaten in de hoek waar de klappen vallen. Eerste doelman Danny Vukovic (35) scheurde enkele dagen na de allereerst­e competitie­match eind juli zijn achillespe­es af tijdens een onschuldig­e trainingso­efening. Zijn seizoen zat er zo al op vooraleer het goed en wel begonnen was. Ruim acht maanden later is Vukovic weer bijna de oude. Hij gaat voluit tijdens de individuel­e trainingen en zal met andere woorden topfit zijn, op het moment dat de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen wordt aangevat. Wanneer dat ook moge zijn. Ook Maarten Vandevoord­t (18) wil op dat moment opnieuw het volle pond geven. De getalentee­rHet de Truienaar toonde een enorme dosis zelfvertro­uwen en mentale kracht, toen hij probleemlo­os rechtveerd­e na een blunder in de tweede minuut van de Champions Leaguematc­h in Napels. Vandevoord­t zou zo als nummer één aan deel twee van het seizoen beginnen, toen hij op één van de eerste trainingen na een geslaagde winterstag­e zijn elleboog overstrekt­e. Ook voor hem luidde de diagnose ‘operatie én streep door de rest van het seizoen’. Minder dan drie maanden later is de elleboog van Vandevoord­t volledig genezen. Hij krijgt woensdag zijn eerste specifieke keeperstra­ining van Guy Martens en mag dan voor het eerst na zijn operatie weer voorzichti­g ballen pakken.

Zes keepers voor drie plaatsen

Zo moeten TD Dimitri de Condé en de Genkse technische staf binnenkort een gigantisch­e knoop doorhakken. KRC Genk telt straks mogelijk immers maar liefst zes doelmannen voor drie vacante plaatsen in de A-kern voor volgend seizoen. Naast Vukovic en Vandevoord­t verdedigde afgelopen seizoen immers ook toptalent Gaëtan Coucke (21) het doel bij de titelverde­diger. Net als Thomas Didillon (24), die eind januari werd gehuurd van Anderlecht en indruk maakte tijdens die uitleenbeu­rt. Maar ook de 18-jarige Tobe Leysen, die zich onderschei­dde in de Youth League, bonkt op de deur. Tenslotte keert Nordin Jackers (22) terug na een uitleenbeu­rt aan Waasland-Beveren, waar hij een basisplaat­s afdwong.

De eerste moeilijke beslissing moet al worden genomen voor het eind van volgende maand. Licht KRC de optie van 1,65 miljoen euro, dan wordt de overgang van Thomas Didillon van Anderlecht naar Genk definitief. Om hem daarna de strijd om een basisplaat­s te laten aangaan? Of hem meteen door te verkopen, nadat de prestaties van Didillon de afgelopen maanden in het oog sprongen? Dankzij het voorspoedi­ge herstel van zowel Vukovic als Vandevoord­t is ook dat een optie. Wordt met andere woorden vervolgd.

 ?? FOTO BELGA ?? Acties als deze behoren in de zeer nabije toekomst weer tot de mogelijkhe­den voor Maarten Vandevoord­t.
FOTO BELGA Acties als deze behoren in de zeer nabije toekomst weer tot de mogelijkhe­den voor Maarten Vandevoord­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium