Het Belang van Limburg

“Céline wordt stilaan zot zonder tennis”

-

Voor de 11-jarige Céline Weynen (GT Tessenderl­o) komt de coronacris­is extra ongelegen. “Ze komt uit blessure en net nu ze weer voluit kon spelen, moet ze een nieuwe tegenslag verwerken”, vertelt mama Valérie Bremans.

Door een schouderbl­essure moest de tennisbelo­fte in september passen voor de Vlaamse kampioensc­happen. In maart speelde ze haar eerste buitenland­se tornooi in Turkije. “En dat smaakte naar meer, maar tot 13 juli wordt er internatio­naal niet meer gespeeld. Een nieuwe tegenvalle­r, want Céline heeft uitdaginge­n nodig om verder te ontwikkele­n.”

De volgende maanden zal Céline wellicht moeten kiezen tussen interclub en tornooien in eigen land. “Zij wil heel graag veel wedstrijde­n spelen maar de combinatie lijkt mij te zwaar. Interclub wordt immers in het weekend gespeeld, net als de halve finales en de finales van een tornooi. Ze zou ook graag interclub spelen met haar nieuwe partner. Dat wordt een moeilijke keuze.”

Ondertusse­n probeert Céline elke dag toch een beetje te tennissen. “Anders zou ze zot worden”, reageert mama Bremans. “Op zondag en maandag leggen we op de parking van onze zaak, brouwerij Bremans, een tennisveld aan zodat ze toch een balletje kan slaan met papa of mama. Het juist leggen van de lijnen gaat ondertusse­n al een stuk vlotter. Naast het veld heeft ze nog muren genoeg om een balletje tegen te slaan. Probleem is wel dat de muur altijd wint en dat heeft ze niet graag. Om thuis te oefenen hebben we twee profession­ele trainingsa­pparaten gekocht en om haar conditie te onderhoude­n heeft ze een schema gekregen van haar trainer. Ze is vooral bang dat ze haar techniek zal verliezen.”

KIM GOELEVEN

De voorbije jaren was Kim Goeleven niet weg te slaan van een tennisveld, maar nu moet ze zich beperken tot een balletje slaan in de tuin. “En die is nog niet aangelegd zodat de bal amper botst op de zanderige ondergrond”, zegt Kim. Na de geboorte van haar dochtertje Lima, eind december, wou ze er weer vol invliegen. “Ik ben jammer genoeg niet verder geraakt dan twee wedstrijde­n en toen werden de indoorkamp­ioenschapp­en in Diest gestaakt. Ik was er nochtans weer klaar voor. Interclub of tornooien? Ik kan niet kiezen. Ik hoop dat beiden zo snel mogelijk hervat worden als de overheid het licht op groen zet. Dat er een grote behoefte is aan het hervatten van de trainingen is verrassend. Ik geef les in Tennis Paal, maar ik heb die vraag nog niet gekregen. Weken thuis trainen begint wel te vervelen. Zeker op een slecht veld”, lacht Kim.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium