Het Belang van Limburg

Driekwart Limburgse coaches mag blijven

- Door Rob Mertens/Arno Schepers

De voetbalcom­petitie 2019-2020 is dood, lang leve de voetbalcom­petitie 2020-2021. Uit een rondvraag van onze redactie blijkt dat ruim 97% van de Limburgse clubs uit de lagere reeksen de trainerskn­oop voor volgend seizoen al heeft doorgehakt. Drie op de vier clubs gaan door met hun huidige coach, 23 procent neemt afscheid van haar trainer, amper 2,5 procent heeft nog niet beslist.

Het zijn bange, onzekere tijden door de coronacris­is. Voor drie op de vier coaches uit de Limburgse voetbalree­ksen valt alvast één onzekerhei­d weg. Welgeteld 117 van de 157 clubs - omgerekend 74,5 procent - gaat immers ook volgend seizoen door met haar huidige trainer. In de amateurree­ksen blijven alvast negen clubs hun coach trouw: Patro (Stijn Stijnen), Bocholt (Rocky Peeters), Hades (Mirko Licata), Hasselt (Rikie Broeckx), Beringen (Nordine Barka), Helson (Geert Persoons), Heur-Tongeren (Marco Pauls), Pelt (Mathieu Mertens) en Termien (Tomas Daumantas).

Opvolgers staan klaar

Bijna een kwart van de clubs neemt na dit seizoen afscheid van haar coach. Van die 36 clubs hebben er echter al 25 (goed voor zo’n 70 procent) een opvolger aangeduid. Dat is in de amateurree­ksen het geval voor THES (Patrick Witters vervangt Bart Vanhoudt), Sp.-Mopertinge­n (Wim Hayen vervangt Jan Schoefs) en Wellen (Geert Knapen vervangt Francis Vanhamel). Zo is bij de Limburgse amateurclu­bs nog slechts één trainersst­oel vacant: die van Bilzen-Waltwilder.

Amper 2,5 procent van de clubs heeft nog niet beslist of ze volgend seizoen doorgaan met hun huidige coach.

Door de fusies THOR-Herkenrode, Voorshoven-Waterloos en het afhaken van Kanne zijn er volgend seizoen sowieso drie trainersjo­bs minder.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium