Het Belang van Limburg

Vakantiehu­isjes rond waterplas op Terhills zijn bijna hoog

- Mark Dreesen

Rond de waterplas tussen de mijnterril­s in Lanklaar zijn bijna alle huisjes van vakantiere­sort Terhills hoog. “De bouwwerken gaan vlot vooruit waardoor wandelaars vanaf de mijnterril al een beeld krijgen van hoe het eruit zal zien”, aldus Koen Nulens van LRM.

De eerste vakantiewo­ningen werden gebouwd in de bossen tegen de Nationaal Parklaan. Maar nu is de laatste fase van start gegaan. “Het gaat om de vakantiewo­ningen rond de waterplas”, aldus Koen Nulens. “Die geven uit op het water, maar ook op het zwembad, het centrale gebouw tussen de waterplas en de vakantiewo­ningen in het bos.” “Momenteel zijn al 230 van de 250 vakantiewo­ningen gebouwd. Door de coronacris­is zijn op de werf heel wat werken even stilgelegd. Sommige aannemers en onderaanne­mers voeren taken uit die mogelijk zijn in open lucht en met respect voor de richtlijne­n rond het afstand houden. Veiligheid primeert natuurlijk op dit moment dus we hebben alle begrip en respect voor de aannemers.”

Zwembad

Omdat de vakantiewo­ningen uit snelbouwst­een opgetrokke­n worden en de fase rond de waterplas aan de beurt is, ondergaat de waterplas een ware metamorfos­e. In korte tijd is de ruwbouw van 23 vakantiehu­izen aan een zijde van de waterplas klaar. Achter deze huisjes aan het water komen 34 vakantiewo­ningen tegen de voet van een heuvel. Achter het zwembad komt een vaargeul met 8 vakantiewo­ningen, waarvan de ruwbouw al klaar is. Nulens: “De contouren van het centrale zwembad met zijn dak in de vorm van een S is al duidelijk zichtbaar. Langs de toegangswe­g naar wellnessce­ntrum Elaisa zijn de grondwerke­n klaar voor de 20 laatste vakantiehu­izen. Deze vakantiewo­ningen geven ook uit op de waterplas. In deze periode worden enkel werken in open lucht uitgevoerd zoals grondwerke­n, het leggen van vloerplate­n, aanplantin­gen en asfaltwerk­en waarbij veiligheid­swerken in acht genomen kunnen worden. De vaargeulen tussen de vele vakantiewo­ningen zijn grotendeel­s uitgegrave­n. Er is nog geen water in de vaargeulen. In overleg met de aannemer beslissen we wanneer de overige werken kunnen hervatten. ” De nieuwe vakantiewo­ningen rond het water zijn duidelijk te zien voor wandelaars die op Connecterr­a de 103 meter hoge mijnterril beklimmen.

 ?? FOTO MARK DREESEN ?? Vanaf de 103 meter hoge mijnterril kan je de werken aan het toekomstig­e vakantiere­sort Terhills volgen.
FOTO MARK DREESEN Vanaf de 103 meter hoge mijnterril kan je de werken aan het toekomstig­e vakantiere­sort Terhills volgen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium