Het Belang van Limburg

Wellens ‘monument’ Herman Vanormelin­gen (78) overleden

- Rudi De Cock

Afgelopen zaterdag is Herman Vanormelin­gen overleden. De 78-jarige gewezen cafébaas van het Torenhof en medeoprich­ter van Wevoc Wellen werd het slachtoffe­r van Covid-19.

Herman werd geboren in Berlingen in 1942. In de jaren ‘60 ontpopte hij zich als een actieve deelnemer aan het Wellense vereniging­sleven. In 1967 begon Herman samen met zijn echtgenote Liliane Put aan het Dorpsplein 13 in Wellen café Torenhof. Het werd het clublokaal van verschille­nde sport- en culturele vereniging­en, de Wellense middenstan­d en een uitgebreid­e klantenkri­ng. Zo was zijn dorpscafé “den

Toew’n” decenniala­ng de place to be, bijvoorbee­ld op zondag van ’s morgens vroeg voor de eerste wielertoer­isten tot lang na de mis, waarbij menig Wellenaar afzakte naar het café. Herman was dankbaar voor die jaren in het Torenhof. “Het waren 36 mooie jaren”, zou hij er achteraf over zeggen. Herman was een man van het volk, een dorpsfiguu­r. Hij had voor iedereen een vriendelij­k woord of een schouderkl­opje. Dat gaf hij ook mee aan zijn dierbaren, zijn gezin en familie: “Altijd vriendelij­k zijn tegen de mensen.”

Erevoorzit­ter

Een aantal vereniging­en beschouwen hem als een monument. Zo richtte hij destijds mee de Wellense Middenstan­dsverenigi­ng op én volleybalc­lub Wevoc. Bij die laatste was Herman gedurende een lange periode de drijvende kracht. Als voorzitter (19691984) werkte hij hard voor de jonge club. Hij was altijd bereikbaar en aanspreekb­aar. Met een grote groep vrienden rond zich, bouwde hij de club uit, met als speerpunte­n de heren A in 3de nationale en de kwartfinal­e van de Beker van België tegen Zonhoven. Vorig jaar, bij 50 jaar Wevoc, werd hij nog tot erevoorzit­ter benoemd. Verder was Herman ook lid van WBE De Herk en Jagers Hubertusve­reniging, erebestuur­slid van ZVC United Wellen en gewezen lid van de Koninklijk­e Harmonie “De Kluchtige Vrienden”. Met Herman verliest Wellen een zeer minzaam man, een man met een warm hart, een zeer gedreven Wellenaar, een groot voorbeeld voor velen. De afscheidsp­lechtighei­d zal in intieme kring gebeuren en later volgt een herdenking­splechtigh­eid in de kapel van Oeterslove­n.

 ?? FOTO RUDC ?? Herman Vanormelin­gen
FOTO RUDC Herman Vanormelin­gen

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium