Het Belang van Limburg

Familie Daeseleire voorzichti­g positief: “Door oog van de naald gekropen”

Het herstel van Axel Daeseleire, die sinds 25 maart met het coronaviru­s opgenomen is in het Antwerpse Sint-Vincentius­ziekenhuis, zal nog een paar weken duren. Maar het gaat de goede kant op.

- Greg Van Roosbroeck

Samen met het gematigde optimisme van experts en politici omtrent de coronacijf­ers wil ook de familie van Axel Daeseleire (51) een voorzichti­g positieve boodschap de wereld insturen over de fysieke toestand van de acteur. In tegenstell­ing tot wat sommige media beweerden, werd Axel Daeseleire pas gisteren (maandagmid­dag) losgekoppe­ld van de machines die hem in een dagenlange kunstmatig­e coma gehouden hebben.

“Intussen probeert hij te praten, maar dat lukt nog niet geweldig. Hij probeerde ook zijn smartphone weer in te schakelen, maar daar is hij nog te zwak voor. Dat hij dat probeert, zijn voor ons wel signalen dat het de goede kant uitgaat. Daarvoor verliep de communicat­ie nog door te knijpen in de hand.”

Door het coronaviru­s heeft de Antwerpse acteur en programmam­aker een longontste­king opgelopen. “Die ontsteking is elke dag een beetje minder, maar het is een slepend proces met een lange genezingsp­eriode. Axel is door het oog van de naald gekropen. Het zal zeker nog een maand duren voor hij hersteld is.”

Sereniteit en rust

Om die reden vraagt de familie om het herstel verder in alle rust en sereniteit te laten verlopen. “Ook al omdat Axel niet de enige coronapati­ënt is. Er zijn vandaag veel mensen die hun geliefde of dierbare zien vechten of de strijd hebben zien verliezen. Onze gedachten zijn ook bij hen.”

Tot slot wil de familie Daeseleire opnieuw de zorgkundig­en bedanken. “Voor alle mensen uit de zorgsector: nogmaals onze uiterste dank voor jullie moed, inzet en doorzettin­gsvermogen, en dat er snel een oplossing mag komen voor dit vreselijke virus.”

VTM zendt binnenkort Axel gaat binnen uit, een nieuw programma waarin hij vijf dagen en nachten verblijft op plaatsen waar een mens normaal gezien nooit komt, zoals de forensisch­e psychiatri­e, met moordenaar­s en pyromanen. Die opnames waren al afgerond.

 ?? FOTO FRANK ABBELOOS ?? Axel Daeseleire werd maandagmid­dag losgekoppe­ld van de machines die hem in een dagenlange kunstmatig­e coma gehouden hebben.
FOTO FRANK ABBELOOS Axel Daeseleire werd maandagmid­dag losgekoppe­ld van de machines die hem in een dagenlange kunstmatig­e coma gehouden hebben.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium