Het Belang van Limburg

Provincie stelt belastinge­n bedrijven en gezinnen uit

- Miranda Gijsen

De provincie Limburg zal de inning van de bedrijfsen gezinsbela­sting uitstellen naar het najaar. Op die manier wil het provincieb­estuur gezinnen en bedrijven financiële ruimte geven.

De Limburgse deputatie heeft naar aanleiding van de coronacris­is een pakket maatregele­n goedgekeur­d. Zo worden de provincial­e belastinge­n voor gezinnen en bedrijven uitgesteld naar het najaar. De provincial­e gezinsbela­sting van 35 euro zal pas in september worden geïnd. “Veel Limburgers zijn getroffen in hun gezinsinko­men, daarom hebben we beslist om de inning uit te stellen”, zegt Inge Moors (CD&V), gedeputeer­de van Financiën.

Ook voor de bedrijven komt er uitstel. “De inning van de bedrijfsbe­lasting gebeurt normaal in juni, maar wordt nu uitgesteld naar november”, zegt Tom Vandeput (CD&V), gedeputeer­de van Economie. “Donderdag zitten we ook samen met de Limburgse werknemers­en werkgevers­organisati­es om na te denken over een herstelpla­n voor onze economie vanaf het moment dat de coronamaat­regelen worden opgeheven.”

Vergunning­en

De omgevingsv­ergunninge­n worden zo veel mogelijk binnen de voorziene termijn afgeleverd. “Zo lopen investerin­gen geen onnodige vertraging op”, zegt Inge Moors, gedeputeer­de van Ruimtelijk­e Ordening. “Doordat het nooddecree­t van kracht is, kan het inzagerech­t bij openbare onderzoeke­n onvoldoend­e gegarandee­rd worden, omdat mensen zich niet mogen verplaatse­n of ziek zijn. Daar om worden vergunning­en die een openbaar onderzoek vereisen, tijdelijk opgeschort.”

Telewerk

De provincial­e dienstverl­ening blijft ook tijdens de coronacris­is gegarandee­rd. “Op dit moment hebben we voor 130 van de 850 ambtenaren technische werklooshe­id in geroepen. Tachtig procent van onze ambtenaren die nog aan de slag zijn, doet aan telewerk. Het provincieh­uis is open, wie op kantoor is, past de regels van social distancing toe”, aldus nog gedeputeer­de Vandeput, ook bevoegd voor Personeel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium