Het Belang van Limburg

Koning Filip brengt bezoek aan UZ Brussel

-

KONINKLIJK BEZOEK BRUSSEL

Koning Filip heeft woensdag het Universita­ir Ziekenhuis Brussel in Jette bezocht om het zorgperson­eel dat zich dagelijks inzet in de strijd tegen het coronaviru­s een hart onder de riem te steken. De koning kreeg er een uitgebreid­e rondleidin­g op verschille­nde niet-Covid-19-diensten en bedankte uitvoerig de zorgverlen­ers.

De rondleidin­g van koning Filip begon op de dienst intensieve zorgen, waar Kliniekhoo­fd Intensieve Zorg Kinderen Gerlant Van Berlaer een nieuw ingerichte kamer toonde waar kinderen opgevangen worden. De koning kreeg ook een demonstrat­ie van hoe een beademings­toestel werkt. In het UZ Brussel verblijven momenteel twee kinderen met Covid19, eentje van 24 dagen en eentje van 2 jaar oud, maar beide patiënten stellen het goed.

In de buitenluch­t ontmoette de koning verschille­nde artsen en verpleegku­ndigen die hun verhaal deden over het harde werk dat ze leveren en hoe dat op hen weegt. Koning Filip benadrukte zijn waardering voor hun dagelijkse inzet en drukte zijn dankbaarhe­id uit voor de zorg die ze leveren.

“Symbolisch­e waarde”

De koning was zichtbaar onder de indruk van de transforma­tie die het UZ Brussel heeft ondergaan sinds de uitbraak van het coronaviru­s. Zo werd de spoeddiens­t van het UZ Brussel sindsdien verdubbeld. Het hoge bezoek moet nogmaals aantonen dat de Belgische ziekenhuiz­en klaar zijn om de coronacris­is te doorstaan.

“In het bezoek van de koning merk ik twee zaken die van belang zijn. Het is in de eerste plaats een teken van erkenning voor het enorme harde werk van onze 3.800 personeels­leden”, onderstree­pte Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel. “Ten tweede toont het bezoek dat de ziekenhuiz­en nog steeds veilige plekken zijn. De mensen moeten niet bang zijn om naar het ziekenhuis te komen of naar de huisarts te bellen, zodat ze geen noodzakeli­jke zorg uitstellen. Het heeft dus ook een symbolisch­e waarde”, besloot Noppen.

 ??  ??
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? In de buitenluch­t ontmoette de koning verschille­nde artsen en verpleegku­ndigen die hun verhaal deden over het harde werk dat ze leveren en hoe dat op hen weegt.
FOTO PHOTO NEWS In de buitenluch­t ontmoette de koning verschille­nde artsen en verpleegku­ndigen die hun verhaal deden over het harde werk dat ze leveren en hoe dat op hen weegt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium