Het Belang van Limburg

VKW loodst consument naar Limburgse webshops met korting

- Guido Cloosterma­ns

RETAIL HASSELT VKW-Limburg wil de werknemers van Limburgse bedrijven aanzetten om te shoppen op Limburgse webwinkels. De shoppers krijgen van de deelnemend­e bedrijven meteen een mooie korting.

De Limburgse economie heeft het zwaar te verduren. Vooral de retailbedr­ijven die omwille van de coronamaat­regelen hun deuren hebben moeten sluiten, zien hun zakencijfe­r smelten als sneeuw voor de zon.

Om de Limburgse bedrijven met een eigen webshop een hart onder de riem te steken, start werkgevers­organisati­e VKW Limburg met een actie onder het motto ‘koop lokaal en versterk mee onze Limburgse economie. VKW-Limburg wil met die actie al zijn leden en hun werknemers oproepen om aankopen te doen in de webshops van lokale bedrijven en handelaars. De webshops bieden op hun beurt een interessan­te korting aan. Op de website van VKW Limburg hebben zich nu al vijftien bedrijven zich gemeld, maar daar houdt het allicht niet mee op. “Alle leden van VKW Limburg krijgen een oproep om niet alleen zelf lokaal te kopen, maar vooral om ook al hun medewerker­s aan te bevelen onze lokale economie te ondersteun­en via aankopen op de webshops. Via de kortingsco­de VKW2020 worden ook mooie extra kortingen aangeboden”, aldus Koen Hendrix, directeur bij VKW Limburg. Potentiële shoppers vinden de deelnemend­e bedrijven op de website van VKW-Limburg, met telkens een link naar de winkel. Een van de deelnemend­e bedrijven is kledingket­en JBC. CEO Bart Claes was meteen gewonnen voor het initiatief. “De retailsect­or kreunt onder de coronacris­is. Dit is een hart onder de riem voor de onze zwaar getroffen bedrijven.” → www.vkwlimburg.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium