Het Belang van Limburg

Rode kaart voor Rouches

De licentieco­mmissie toonde zich woensdag strikt. Zo kreeg behalve onder meer Lommel, Patro, Moeskroen en Oostende ook Standard verrassend geen licentie toegekend.

-

• 7 van 24 profclubs dreigen te degraderen

• Standard gezakt door stadiondos­sier

• Oostende valt licentie Anderlecht aan

• Kruipt Moeskroen nóg eens recht?

• Eigenaar Lommel ontmaskerd als makelaar

• Patro dagvaardt licentiema­nager

Het meest verrassend­e slachtoffe­r van de licentieco­mmissie was zonder twijfel Standard. Het is niet over de veelbespro­ken transfer van ex-Kanarie Junior Edmilson dat de Luikse club struikelt. Wel over het dossier van de verkoop én verbouwing van Sclessin, het nog te betalen bedrag van 1 miljoen euro aan premies en een gebrek aan liquide middelen.

Het verdict voor Standard is streng: het ontvangt geen licentie voor 1A, 1B, de eerste amateurkla­sse, evenmin voor Europees voetbal. De licentieco­mmissie zet de Rouches terug naar de tweede amateurkla­sse, met een puntenaftr­ek van drie punten. Standard gaf meteen aan naar het BAS te stappen. Dat moet voor 10 mei met een uitspraak komen.

Lommel: exit Shochatovi­tch

Voor Lommel SK oogt de situatie penibel. De licentieco­mmissie vond bewijzen voor de makelaarsa­ctiviteite­n van clubeigena­ar Udi Shochatovi­tch. Meteen is duidelijk waarom die weigerde om de laatste facturen te betalen en een bankgarant­ie voor volgend seizoen te verzekeren. Lommel moet nu in één week tijd proberen om Shochatovi­tch

kwijt te spelen en een bankgarant­ie van 1,65 miljoen vinden om via het BAS aan een licentie te geraken.

Ook Patro Eisden moet naar het BAS om zijn licentie te verwerven en dagvaardt prompt licentiema­nager Van Branthegem en Dirk De Vos van Sporta.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium