Het Belang van Limburg

Van Veldhoven, Van Geneugden en Rondelez proberen Lommel te redden

- Marnik Geukens

De licentieco­mmissie acht de makelaarsa­ctiviteite­n van clubeigena­ar Udi Shochatovi­tch bewezen. In Lommel moet men nu in één week tijd proberen om Shochatovi­tch kwijt te spelen en een bankgarant­ie van 1,65 miljoen vinden om via het BAS aan een licentie te geraken.

Een hels karwei, beseft ook Harm van Veldhoven. De Lommelse COO probeert samen met zijn mede-directeurs Ronny Van Geneugden en Nick Rondelez de race tegen de klok te winnen. De club mag tot en met 14 april nieuwe stukken aan het dossier toevoegen bij het BAS, dat ten laatste op vrijdag 8 mei zijn vonnis meedeelt.

Geen bruggen opblazen

“We kunnen inhoudelij­k onmogelijk op het dossier ingaan”, zegt Van Veldhoven, die wel bevestigt dat niet enkele achterstal­lige facturen de kern van het probleem zijn. Maar zowel over een exit van Shochatovi­tch, die uit de eigendomss­tructuur van de club moet verdwijnen, als over de bankgarant­ie van 1,65 miljoen voor de afwikkelin­g van het huidige én de budgetteri­ng van het volgende seizoen, houdt Van Veldhoven de lippen stijf op mekaar.

“Omdat we op dit moment geen bruggen willen opblazen. Alle scenario’s moeten mogelijk blijven. Ik kan alleen zeggen dat we al twee weken op de hoogte zijn van de situatie en sindsdien hard aan het werken zijn achter de schermen.”

“We waren een mooi verhaal aan het schrijven, jammer genoeg stak de coronacris­is ook een stokje voor play-off 2. Wij proberen echter alsnog om de continuïte­it van onze club toch veilig te stellen en het vooropgest­elde meerjarenp­lan verder uit te bouwen. Over de manier waarop dat moet gebeuren of met de steun van welke mensen, kan ik niks kwijt.”

“Het is kort dag, toch willen we via het BAS onze licentie alsnog verwerven en doorgaan op het elan van de laatste maanden”, besluit Van Veldhoven.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Harm Van Veldhoven wil de continuïte­it waarborgen.
FOTO RAYMOND LEMMENS Harm Van Veldhoven wil de continuïte­it waarborgen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium