Het Belang van Limburg

Patro dagvaardt de licentiema­nager

- Jos Miscoria

PATRO EISDEN

LICENTIES AMATEURVOE­TBAL

Tijdens de laatste zitting van de licentieco­mmissie kreeg Patro via videoconfe­rentie te horen waar het schoentje nijpt: ontbrekend­e bewijsstuk­ken van betaling van de RSZ-voorschott­en, incorrect aangeven van RSZ-bijdragen van vijf spelers en de facturatie voor hoofdtrain­er Stijn Stijnen. Patromedew­erker Rik Vliegen: “Wat de RSZ-voorschott­en betreft, waren wij van oordeel dat dit onder het covid-regime viel. Niet dus. De dag nadien werden de betalingen meteen uitgevoerd. Het incorrect aangeven van RSZ-bijdragen voor wedstrijdp­remies van vijf spelers bleek een vergissing van ons sociaal kantoor en werd ook meteen rechtgezet. Alle bewijsstuk­ken werden prompt doorgestuu­rd naar de commissie. Zij beaamde in het verslag dat alle documenten ondertusse­n werden aangelever­d, maar te laat. Ook de facturatie aan trainer Stijnen, die vooral betrekking had op het tussenseiz­oen, werd al toegelicht. Puur reglementa­ir kan de licentieco­mmissie de licentie inderdaad weigeren wegens het laattijdig aanleveren van documenten. Maar met een beetje goodwill had dit, gezien het ondertusse­n complete dossier, volgens mij toch anders gekund. Nu worden we dus verplicht om naar het BAS te trekken met een dossier dat volledig in orde is.”

Slechte wil

Opmerkelij­k: Patro kondigt in een open brief aan dat het licentiema­nager Nils Van Brantegem en

Dirk De Vos van Sporta zal dagvaarden. Vliegen: “Na een voorval bij de aanvraag van de licentie van vorig jaar met betrekking tot een dossier met ex-speler Gueroui, kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat er sprake is van slechte wil bij bepaalde personen. Patro zal de werking van de licentieco­mmissie, en voornameli­jk die van de licentiema­nager, via geijkte wegen in vraag stellen. De club beslist om licentiema­nager Nils Van Brantegem en Dirk De Vos van Sporta te dagvaarden.”

Patro Eisden was niet de enige club in eerste amateur die naast een licentie greep. Seraing, dat tegelijk ook een licentie voor 1B vroeg, viste ook achter het net. Hetzelfde geldt voor de reeksgenot­en Tubeke en St.Eloois-Winkel. THES, FC Luik, La Louvière, Charleroi, Dessel, Visé, Boom, Heist, Dender en Lierse kregen wel groen licht, al zag laatstgeno­emde de aanvraag voor 1B wel geweigerd. Kampioen Deinze en RWDM ontvingen de licentie 1B.

→ Lees de volledige open brief van Patro op

www.hbvl.be.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Patro verdenkt Nils Van Brantegem van ‘slechte wil’ na een incident van vorig jaar.
FOTO PHOTO NEWS Patro verdenkt Nils Van Brantegem van ‘slechte wil’ na een incident van vorig jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium