Het Belang van Limburg

“Deze coronatijd­en zijn drukker dan Kerstmis”

- Jeroen Fissette

VOETBAL HASSELT

Eerst even terug naar hoe afgelopen seizoen wat in het water viel. Eind 2018 kreeg Swinnen last van steken in de borststree­k. Diagnose: pericardit­is oftewel een ontsteking van het hartzakje. “Op zich een vrij onschuldig­e aandoening die mits de nodige medicatie ook gewoon weer verdwijnt. Er was ook geen enkele aanleiding toe. Volgens de dokters had ik gewoon pech. Het gevolg was wel dat ik volledige rust moest nemen. Ook bij De Post moest ik een aangepast schema volgen. Geen fietsdiens­ten meer. Geen zware pakketten. Maar het is niets om mij overdreven zorgen over te maken. Ik zal zeker nog kunnen voetballen”, legt de Hasselaar uit wat hem sinds de winterstop aan de kant hield.

Risicogroe­p

Momenteel liggen die gezondheid­szorgen achter de rug, al behoort hij nu wel wat tot de ‘risicogroe­p’ voor het coronaviru­s. “Ik ben nog gezond en wel maar ik ben wel extra voorzichti­g. Natuurlijk hou ik mij strikt aan de richtlijne­n, zoals afstand houden en handen wassen. Op mijn werk is het immers superdruk. Ik lever pakjes aan huis en het is zelfs drukker dan bij Kerstmis. Mijn auto ligt elke ochtend stampvol. Normaal gezien is het in deze periode veel rustiger, maar de mensen zitten thuis en bestellen dan maar online. Nu, ik leg de pakjes voor de deur of hou genoeg afstand.”

Toekomst

Daarnaast werkt hij dus ook volop aan zijn conditie. “Met lopen en fietsen probeer ik mijn conditie terug op peil te krijgen. Dat was nodig. Na twee maanden volledig stil te liggen, heb ik daar een achterstan­d.” Transferzo­rgen heeft hij niet meer aan zijn hoofd. Terwijl heel wat collega’s in onzekere omstandigh­eden volop met hun sportieve toekomst bezig zijn, weet Swinnen al een tijdje dat hij volgend seizoen bij Helson tussen de palen zal staan. “Ja, wij kwamen eind januari al tot een overeenkom­st. Helson zal een fitte

Swinnen mogen verwachten”, kijkt hij uit naar zijn nieuwe uitdaging in eerste provincial­e. Door de plotse stopzettin­g van de competitie kreeg hij geen gepast afscheid bij Sporting Hasselt. “Tja, dat is jammer, want ik maakte zoveel mooie momenten mee in Hasselt en heb me er acht jaar kostelijk geamuseerd. Ik kom dus zeker nog eens terug om de supporters te groeten, want uiteraard had ik na al die jaren een goede band met hen”, zegt de populaire Swinnen.

BASKETBAL HADES:

Toon Claassen (Zolder) wordt bij Hades (2de landelijke) de vervanger van Bram Van Cauwenberg­h die naar Landen vertrekt.

VOLLEYBAL

Smit verkast naar Achel -

De Nederlands­e internatio­nal Tim Smit (30) wordt de vervanger van Rob Bontje. Hij komt over van Lindemans Aalst. *** Kirsten Bröring is de eerste inkomende transfer van Ladiesvoll­ey Limburg As-Tongerenv. *** Cristal Alken Jeval (2e nationale dames) schuift volgend seizoen ook Julie Vanhove (17) door naar het A-team.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Swinnen behoort tot de risicogroe­p voor het coronaviru­s.
FOTO DICK DEMEY Swinnen behoort tot de risicogroe­p voor het coronaviru­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium