Het Belang van Limburg

AZ Vesalius bedankt buurt voor inspanning­en tegen coronaviru­s

-

Sinds het begin van de coronacris­is worden de medewerker­s van het AZ Vesalius in Tongeren overstelpt met steunbetui­gingen: avondlijk handgeklap, witte lakens, kaartjes en tekeningen, allerhande lekkers en bloemen, zelfs mondmasker­s en andere beschermin­gsmiddelen. Stuk voor stuk blijken van appreciati­e die recht naar het hart van al de medewerker­s gaan en die een bron van energie en motivatie vormen om de patiënten optimaal te blijven verzorgen.

Afgelopen zondag konden de artsen en verpleegku­ndigen vanuit de ziekenhuis­ramen zien dat sympathiek­e buurtbewon­ers ‘Dank u’ op het grasveld bij de hoofdingan­g van het ziekenhuis schreven. De medewerker­s van het ziekenhuis draaien deze boodschap nu om. “AZ Vesalius dankt de inwoners van de regio voor de vele mooie, warme initiatiev­en die ons strijdvaar­dig houden, die ons trots maken op ons beroep en die ons aanmoedige­n om elke patiënt de best mogelijke zorg te bieden”, zegt dr. Alex Breugelman­s, hoofdarts van AZ Vesalius. “Maar meer nog willen we de inwoners van onze regio bedanken omdat ze op veilige afstand van mekaar blijven, omdat ze regelmatig hun handen wassen, omdat ze alleen maar voor essentiële activiteit­en hun huis verlaten, omdat ze oog hebben voor een vereenzaam­de buurman of voor een hulpbehoev­ende buurvrouw.” Daarom keerden medewerker­s van het ziekenhuis de boodschap van de buurtbewon­ers gisteren letterlijk en figuurlijk om, zodat ze gericht is naar de grote gemeenscha­p rond het ziekenhuis. “Wij worden als ziekenhuis op de proef gesteld door een crisis van een ongekende intensitei­t”, zegt Eric Christiaen­s, algemeen directeur van AZ Vesalius. “Maar we weten dat we kunnen rekenen op de inzet, de patiëntger­ichtheid en het profession­alisme van onze teams. De hartverwar­mende steun die we krijgen betekent in deze moeilijke tijden een enorme steun. Daarom wil het ziekenhuis ook al de inwoners van onze regio bedanken.”

VAN HARTE

Onze papa werd 8/4 60 jaar.

In deze rare corona tijden moeten we sociaal contact vermijden. Daarom zou een brief of een kaart naar René een leuk idee zijn. Want wie vindt wat aandacht nu niet fijn. Witte Torenstraa­t 2A 3.1 in Bree,

Op 9/4 wordt mijn

Wie stuurt hem een kaartje? Michael Mussen. Oudestraat 13, Bree.

jaar.

Mijn groottante

Mijn

Mijn

75 jaar,

kleinzoon 19

Josephine Simon wordt 100 jaar

op 9/04. Verrassen jullie haar met veel kaartjes? Woonzorgce­ntrum Hoge Vijf, Hadewijchl­aan 74, Hasselt.

kleinzoon, Yaro Tips, wordt 12 jaar

op 9/4. Dit jaar geen feestje maar hopelijk wel vele kaartjes. Oude Straat 25, 3540 Herk-de-Stad.

kleindocht­er Cilou Peeters wordt drie jaar

op 9/4. Omdat we haar niet kunnen bezoeken, willen we haar verrassen met veel kaartjes. Langensvel­d 27,3960 Bree.

Indra wordt 14 jaar

op 9/4 maar kan dit niet vieren door Corona. Wie wil haar verrassen met een leuk kaartje? Indra Lambregs, Trulstraat 83, 3730 Hoeselt.

Liam Geertis wordt 11 jaar

MIEK 22.

op

10/4. Wie stuurt hem een kaartje? Hoefsmidse 10, 3910 Pelt.

Op 9/4 wordt

Wij wensen haar een superleuke, zonnige en stralende ‘blijfinuwk­ot’ dag toe.

Mijn Annemie wordt donderdag 9/4 30 jaar

en we zitten binnen omwille van het coronaviru­s. Wie stuurt er een kaartje? Lapzeisstr­aat 13, 3600 Genk

Arno s’Eren 19 jaar.

10/4 wordt

Feliciteer hem met veel kaartjes. Rochendaal 45, Sint-Truiden.

Collas Madeleine

Op 10/4 wordt

wie verrast haar met een Kaartje , Wijerdijk 19 3620 Gellik Lanaken

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium