Het Belang van Limburg

Studenten vullen paasvakant­ie met stages in ziekenhuiz­en

-

PXL

zegt opleidings­verantwoor­delijke Monique Ratajczak.

“Ik ben vrijwillig­er op de triagepost in Sint-Truiden”, zegt Lien Slingers, tweedejaar­s verpleegku­nde. “Mijn ouders verklaren me zot. Natuurlijk loop ik zo een groot risico om het virus zelf op te lopen. Maar ik ben geen verpleegku­nde gaan studeren om er enkel in ‘makkelijke’ tijden te zijn. Nu meer dan ooit voel ik me verplicht om mijn steentje bij te dragen.”

Examens

Tegelijk blikt de hogeschool al vooruit naar het vervolg van het academieja­ar en de afstudeerm­ogelijkhed­en. “We gaan er alles aan doen om onze studenten alle kansen op afstuderen te bieden.

Wanneer en hoe de lessen hernemen, weet niemand. Voor ons blijft voorlopig 18 mei de richtdatum”, zegt algemeen directeur Ben Lambrechts. “We gaan er alleszins voor ijveren om de laatste examens op 24 juni afgelegd te hebben.”

Die examens zullen maximaal online afgenomen worden. Uitzonderl­ijk zullen ook ‘offline’ examens toegelaten worden, als het niet anders kan en met inachtnemi­ng van de regels omtrent social distancing.

Voor afstuderen­de studenten kan het academieja­ar uiterlijk tot 15 november worden opengehoud­en. “Zo kunnen ze stages, papers en dergelijke afwerken en toch binnen dit academieja­ar slagen”, zegt Lambrechts. “Voor de andere studenten kan het academieja­ar in uitzonderl­ijke gevallen tot 30 september worden verlengd. Tot slot zullen we ook mild zijn voor studenten met een contract.”

Leerkredie­t ontoereike­nd

Omwille van de uitzonderl­ijke omstandigh­eden zullen er volgend academieja­ar geen studenten geweigerd worden tot inschrijvi­ng tenzij ze een ontoereike­nd leerkredie­t scoren. De drempel om bindende voorwaarde­n op te leggen, wordt verlaagd naar de helft van de opgelegde norm. Voor wie bijvoorbee­ld 60 procent studievoor­tgang kreeg opgelegd, volstaat eenmalig het halen van 30 procent om verder te kunnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium