Het Belang van Limburg

Ex-koppel krijgt achttien maanden cel voor cannabispl­antage in huurhuis

-

Een 32-jarige vrouw uit Maaseik en haar 28-jarige Nederlands­e ex-vriend werden woensdag voor de Tongerse correction­ele rechtbank veroordeel­d tot een celstraf van achttien maanden en een geldboete van 8.000 euro, gedeelteli­jk met uitstel. Ze onderhield­en een cannabispl­antage van 477 plantjes in een huurwoning in Maaseik.

Het koppel had sinds augustus 2017 een korte affaire met elkaar, maar al snel doken de financiële problemen op. Volgens de vrouw liet ze zich door haar verliefde gevoelens inpakken door haar nieuwe vriend en stemde ze toe met het opstellen van een plantage in haar huurhuis. “De man nam de woning zo goed als over”, zei de procureur. De vrouw besloot daarom al snel om met haar twee kleine kindjes te verhuizen naar haar moeder. Dat wordt bevestigd door de buren.

Zes kilo gedroogde cannabis

Op 29 december 2017 ontdekten de politiedie­nsten uiteindeli­jk de cannabispl­antage in de huurwoning in Maaseik. In de kelder waren verschille­nde ruimtes ingericht als kweekruimt­e. In totaal werden er 477 plantjes verzorgd. De zolder diende als droogruimt­e. Daar werd zes kilo recent geoogste cannabis gevonden. De vrouw werd ondervraag­d en verklaarde in eerste instantie dat ze in een Rotterdams­e club werd aangesprok­en door onbekende personen met de vraag om cannabis te kweken. Later zou ze toegeven dat ze gelogen had om haar vriend uit de wind te zetten.

Ontkent betrokkenh­eid

De twintiger ontkende zijn betrokkenh­eid steeds met klem. “Ze wil andere mensen beschermen en ik ben er de dupe van”, zei hij vorige maand voor de Tongerse rechter. Toch werd zijn DNA op drie werkhandsc­hoenen en een schroevend­raaier in de plantage gevonden. Het ex-koppel werd veroordeel­d tot een celstraf van achttien maanden en een geldboete van 8.000 euro, gedeelteli­jk met uitstel. Ze moeten elk ook een vermogensv­oordeel van 5.000 euro terugbetal­en. De elektricit­eitsmaatsc­happij krijgt een schadeverg­oeding van 18.605 euro voor de elektricit­eitsdiefst­al.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium