Het Belang van Limburg

Meer dan 3.000 Limburgers met corona besmet

CORONACRIS­IS

-

Het aantal Limburgers dat met zekerheid het coronaviru­s draagt, overschrij­dt voor het eerst de kaap van drieduizen­d. In totaal zijn nu 3.038 Limburgers besmet, dat zijn er 249 meer dan gisteren en de grootste stijging van afgelopen week. Woensdag was er nog sprake van 95 extra besmetting­en, dinsdag waren er dat 87. Waarom het aantal besmetting­en in Limburg opnieuw fors de hoogte ingaat, is niet duidelijk. Het aantal coronapati­ënten dat overleed in de Limburgse ziekenhuiz­en gaat voor het eerst over de kaap van tweehonder­d. De teller van het aantal corona-overlijden­s staat met negen nieuwe sterfgeval­len op 203.

Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt blijft het zwaarst getroffen met 60 corona-overlijden­s, in het Truiense Sint-Trudo Ziekenhuis stierven al 50 coronapati­ënten, het Sint-Franciscus­ziekenhuis in Heusden-Zolder telt 29 coronaover­lijdens. In het ZOL in Genk zijn 24 coronapati­ënten overleden, het Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik en het AZ Vesalius in Tongeren verloren elk 14 coronapati­ënten en in het Mariazieke­nhuis in Pelt waren er dat tot vorige week donderdag 12. Over het hele land staat de totale dodenbalan­s ondertusse­n op 2.523.

480 patiënten in Limburg

Gelukkig is er ook hoopvol nieuws vanuit de ziekenhuiz­en: voor de tweede dag op rij daalde het aantal ziekenhuis­opnames. In de Belgische ziekenhuiz­en liggen nu 5.590 coronapati­ënten, dat zijn er 98 minder dan gisteren en 422 minder dan woensdag. Ook de Limburgse ziekenhuiz­en zagen hun aantal opgenomen coronapati­ënten voor de tweede dag op rij dalen, telkens met elf patiënten. In onze ziekenhuiz­en liggen nu 480 patiënten, van wie 96 op intensieve, 71 van hen worden beademd. In totaal mochten in Limburg al 529 coronapati­ënten het ziekenhuis verlaten. “De verdere daling van het aantal opgenomen patiënten is een goede zaak, al blijft de druk op de ziekenhuiz­en heel hoog”, zegt viroloog Steven Van Gucht. Het aantal patiënten op intensieve zorgen in ons land steeg gisteren, met negen extra zieken, naar 1.285. “Ook de komende dagen en mogelijk weken zal dat aantal intensieve patiënten in ons land wellicht nog toenemen”, zegt Van Gucht. “Dat komt omdat de meeste patiënten gedurende

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium