Het Belang van Limburg

Zinho Vanheusden schenkt 10.000 euro aan Jessa Ziekenhuis

Standard-verdediger Zinho Vanheusden toont zijn warm hart. De twintigjar­ige Hasselaar schenkt maar liefst 10.000 euro aan het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Dat zal worden gebruikt voor de aankoop van tablets.

-

Veel van Vanheusden­s ploegmaats schenken een geldbedrag aan de Luikse ziekenhuiz­en, maar Vanheusden steunt het ziekenhuis in zijn thuisstad Hasselt. Vader Johan Vanheusden werkt als logistiek bediende voor Jessa en is trots op zijn zoon. “Ik vind het een mooie geste van hem”, zegt hij. “Het toont dat hij het hart op de juiste plaats heeft.”

Met de gift van Vanheusden gaat het ziekenhuis tablets aankopen. “We zullen een 25-tal tablets aankopen”, zegt Hilde Goossens, ITdirecteu­r Jessa. “In de eerste weken gaan we die inzetten op onze vijftien covid-afdelingen. Nu het verboden is om bezoek te ontvangen, missen veel patiënten hun familie en vrienden. Dankzij de tablets kunnen ze af en toe ‘beeldbelle­n’ met het thuisfront. We merken dat dit bijzonder waardevol is voor het emotioneel welzijn van onze patiënten.”

Nog een schenking

Naast de schenking van de Limburgse voetballer, mocht Jessa ook twintig tablets in ontvangst nemen van het Hasseltse bedrijf Benjo Textiel. “We zijn beide schenkers bijzonder dankbaar”, zegt algemeen directeur Yves Breysem. “De 45 tablets blijven ook in de toekomst nuttig. Eerst en vooral voor het comfort van onze nierpatiën­ten. Ze moeten drie keer per week gedurende vier uur langskomen op onze dialyseafd­elingen in campus Virga Jesse en campus Salvator. De tijd gaat heel wat sneller als je dan naar een aflevering van je favoriete serie kan kijken of de actualitei­t online kan volgen.”

Afleiding

Een tweede piste is om de toestellen in te zetten als afleiding bij ingrepen onder lokale verdoving. “Bij orthopedis­che ingrepen aan de voet, de hand, de heup, de knie en de schouder, passen we regelmatig lokale verdoving toe”, zegt Dr. Hassanin Jalil, anesthesis­t Jessa. “Tijdens de ingreep blijft de patiënt wakker. Hij of zij krijgt dan bijvoorbee­ld een VR-bril of een tablet om eventuele nervositei­t of angst te vermindere­n.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Zinho Vanheusden en zijn vader Johan, die voor het Jessa Ziekenhuis werkt.
FOTO TOM PALMAERS Zinho Vanheusden en zijn vader Johan, die voor het Jessa Ziekenhuis werkt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium