Het Belang van Limburg

Kunnen U21-ploegen 1B redden?

-

Hoe moet het verder met het Belgisch profvoetba­l? Welke competitie(s) organiseer je als er pakweg 22 clubs overschiet­en? Binnen de Pro League heeft men nog een maand de tijd om voorstelle­n uit te werken. Voor 10 mei, wanneer het BAS zich over de licenties heeft uitgesprok­en, zal er moeilijk kunnen gestemd worden over een (nieuwe) competitie­formule.

Via enkele geslaagde beroepspro­cedures bij het BAS zullen de 19 clubs, die woensdag een proflicent­ie verwierven, waarschijn­lijk nog tot ongeveer 22 worden uitgebreid. Te veel voor één reeks, te weinig voor twee. Mogelijk kan de introducti­e van de beste U21-teams (op de foto KRC Genk tegen Anderlecht) de knoop helpen ontwarren. Belgische topclubs willen hun toptalente­n al jaren in een competitie met eerste elftallen onderbreng­en. Een vernieuwde competitie in 1B kan een win-winsituati­e opleveren: meer ploegen betekent minder druk op de ketel voor de kleinere profclubs én talentvoll­e jongens kunnen mannen worden.

Zoals bekend waren de stad Lommel en Lommel SK in gesprek om het bestaande voetbalsta­dion te renoveren.

De stad zou participer­en in een herinricht­ing door enkele stedelijke diensten te integreren. “Op dat vlak verandert de huidige situatie voor ons weinig. Voor ons blijft het voetbalsta­dion nog altijd de beste locatie om onze groen- en jeugddiens­t, kinderopva­ng en eventueel een jeugdherbe­rg onder te brengen”, reageert burgemeest­er Bob Nijs (CD&V). “Of daar nu wel of niet in de toekomst gevoetbald zal worden, verandert niets aan dit gegeven. Concrete plannen lagen ook nog niet op tafel, maar ik kijk natuurlijk wel met argusogen naar het verder verloop. Het is niet mijn taak om me met de club zelf te moeien en dat doe ik dus ook niet, maar ik hoop een stabiele doorstart. En ik heb heel veel vertrouwen in mensen die nu aan de club verbonden zijn.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium