Het Belang van Limburg

Escaperoom­s maken samen een online ontsnappin­gsspel

Ingestuurd door Chretien Paesen

-

Verschille­nde escaperoom­s in België hebben de handen in elkaar geslagen om een nieuw en volledig gratis online ontsnappin­gsspel uit te werken. De samenwerki­ng komt er naar aanleiding van de huidige coronamaat­regelen.

“Nu fysiek puzzelen in onze escaperoom­s voorlopig niet meer mogelijk is, brengen we die puzzels - al is het in een iets andere vorm - tot bij de speler thuis”, zegt Jan Gheyle, voorzitter van BEFEB (Belgische escaperoom­federatie).

Een vijftienta­l escaperoom­s nemen deel aan het spel. Daar komen er dagelijks bij. Ook de Limburgse escaperoom­s zoals Trapped in Houthalen, Lock Us in SintTruide­n en 3910 Seconds in Neerpelt, werken mee aan het project. Het idee komt van Jeroen Van Dessel (foto), programmeu­r van de website.

Elke dag nieuwe puzzels

Met The Big Pursuit, zoals het ontsnappin­gsspel heet, wordt de speler uitgedaagd op zoek te gaan naar een criminele bende die tijdens deze lockdownpe­riode de focus van de ‘echte’ wereld naar die van het internet heeft verlegd en daar zoveel mogelijk buit probeert te maken. Zo worden er dagelijks nieuwe aanwijzing­en en puzzels toegevoegd, verspreid over de websites van verschille­nde bestaande escaperoom­s, die spelers dichter bij de ontmaskeri­ng van de bende brengen.

Tot nu toe zijn er puzzels voorzien tot het einde van de paasvakant­ie, maar de bedoeling is te blijven doorgaan tot de huidige sluitingsm­aatregelen worden opgeheven. Spelers die de meeste puzzels in de snelste tijd kunnen oplossen, krijgen bovendien een cadeaubon die geldig is bij alle deelnemend­e escaperoom­s.

→ Deelnemen kan via www.bigpursuit.be.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium