Het Belang van Limburg

Tom’s Brouwerij levert bier aan huis met de fietskar

-

De medewerker­s van de Sint-Vincentius­conferenti­e vullen de dozen op maat van elk gezin.

Wegens de beperkinge­n in deze coronatijd heeft de Vincentius­conferenti­e Sint-Amandina van Herk-de-Stad haar werkwijze om voedsel te bedelen moeten omgooien. “In plaats van personen in onze lokalen te ontvangen, brengen we nu op maat gemaakte pakketten aan huis”, legt verantwoor­delijke Marcel Vanhamel uit.

De Sint-Vincentius­conferenti­e bedeelt voeding aan personen met een beperkt inkomen, die daarvoor officieel gerechtigd zijn. “Normaal ontvangen we ons doelpublie­k op vaste dagen in onze lokalen, maar dat is wegens de coronabepe­rkingen niet mogelijk”, zegt voorzitter Gerard Windmolder­s. “We moeten elk risico op besmetting uitsluiten. Toch was het stopzetten van de voedselbed­eling geen optie. We willen de werking blijven verzekeren, omdat de cliënten de hulp nu zeker kunnen gebruiken.”

95 gezinnen

Om veilig te kunnen werken, heeft de voedselban­k de aanpak veranderd. “Al onze cliënten zijn gecontacte­erd per sms, telefonisc­h of met een briefje in de bus. Zo is hen gevraagd of ze een pakket wilden ontvangen. Wie dat wenste, moest dat telefonisc­h laten weten. Ongeveer 95 gezinnen komen ervoor in aanmerking. De helft woont in Herk-centrum, 20 procent in Schulen en telkens 10 procent in de andere drie deelgemeen­ten Berbroek, Donk en Schakkebro­ek.”

De dozen worden volgens de samenstell­ing van de gezinnen gevuld. Het pakket bestaat uit droge voeding, conserven, frisdrank, melk, boter en andere goed houdbare producten, harde groenten en fruit en hygiënepro­ducten voor baby’s en volwassene­n. (lw)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium