Het Belang van Limburg

Zoon vindt zelf lichaam van vermiste vader (84) in beek

Tijdens een zoektocht op een beek in Geetbets heeft Benny Strouven donderdag, na negen dagen zoeken, het levenloze lichaam van zijn vader gevonden. Maurice (René) Strouven (84) kwam op 1 april niet meer naar huis na een fietstocht.

- Jozef Croughs/Michiel Munten

Meteen na de verdwijnin­g van Maurice zetten politie en brandweer grote middelen in: de Cel Verdwijnin­gen en de civiele beschermin­g kregen steun van een hondenbrig­ade en een helikopter met warmtecame­ra. Tevergeefs, de zoektocht leverde niets op. Een toevallige passant vond op 2 april wel de fiets van Maurice terug in een gracht langs de Budingenwe­g in de buurt van het Vinne in Zoutleeuw. Zoon Benny Strouven (59), gewezen uitbater van discotheek Boccacio, gaf niet op en bleef verder zoeken naar zijn vermiste vader. “Wij hadden een bootje ter beschikkin­g gekregen”, vertelt hij. “Vanaf dag één had ik het vermoeden dat papa ergens onder water lag en op een dag zou komen boven drijven. We hadden daarom woensdag nog een net gespannen aan de brug over de Gete in Halen om te verhindere­n dat zijn lichaam met de stroming van het water zou afdrijven. Donderdagm­orgen hebben we het net gecontrole­erd, maar niets opgemerkt.”

Ton

Strouven zette zijn zoektocht op het water dan maar voort. “Met drie man zijn we in een bootje vertrokken in Budingen. Na ongeveer een uur varen zagen we iets op het water drijven. We dachten dat het een lege ton was. Maar toen we dichterbij kwamen en een van ons met een roeispaan in de buurt kwam, kantelde het lichaam en zagen we dat het papa was. Dat beeld staat op mijn netvlies gebrand. We waren allemaal in shock. Wij zijn meteen doorgevare­n en hebben de hulpdienst­en verwittigd waarna de hele gerechteli­jk procedure werd opgestart”, zegt een aangeslage­n zoon.

Troost

De wetsdokter, het labo, de cel Vermiste Personen, het afstapping­steam van FGP Leuven en de lokale recherche van PZ Hageland gingen ter plaatse. Zij bevestigde­n dat het om de vermiste tachtiger ging. Vrijdag vindt nog een autopsie plaats om de doodsoorza­ak van de man te achterhale­n. Er lijkt evenwel geen kwaad opzet in het spel. Veronique Strouven, dochter van het slachtoffe­r, is dankbaar voor de steun van de afgelopen dagen. “We willen iedereen bedanken die ons heeft geholpen met de zoektocht, maar ook de vele berichten van troost en kaarsjes betekende veel voor ons. We vergeten dit nooit meer, zoveel warmte.”

“Toen het lichaam kantelde, zagen we dat het papa was. Dat beeld staat op mijn netvlies gebrand”

Benny Strouven

Zoon

 ?? .FOTO MMV
Foto IF ?? Het lichaam van Maurice Strouven werd gevonden in een beek, dichtbij de Glabbeekst­raat in Geetbets.
Maurice Strouven
.FOTO MMV Foto IF Het lichaam van Maurice Strouven werd gevonden in een beek, dichtbij de Glabbeekst­raat in Geetbets. Maurice Strouven
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium