Het Belang van Limburg

Wandelaar vindt vishaak verstopt in hondenloka­as

- Luk Weyens

Kristien Boets uit Halen heeft op een wandeling met haar hond lokaas aangetroff­en, waarin een gevaarlijk­e vishaak met drie punten zat verstopt. “Wie haalt het nu in zijn hoofd om zoiets te doen? Ik heb via Facebook meteen andere hondenbezi­tters gewaarschu­wd”, vertelt ze.

Kristien gaat dagelijks op wandel met Miss T, haar zevenjarig­e dwergschna­uzer. Vanuit haar woning aan de Kannonnier­sstraat stappen ze vaak richting Ijzerwinni­ng, de hoeve die tijdens de Eerste Wereldoorl­og het middelpunt vormde van de Slag der Zilveren Helmen. Op de wandeling maandagavo­nd werd het lokaas aangetroff­en. “Dat hoopje – het zag eruit als gemalen vlees - lag in de buurt van de hoeve”, vertelt ze. “Ik zag dat Miss T iets in de muil had genomen. Toen ze weer tot bij mij kwam, liet ze het meteen vallen. Allicht was ze geprikt door een van de haken. Ik zag al iets van het metaal uitsteken, maar bij nader inzien ging het om een haak met drie tanden. Had ze dat ingeslikt, dan waren haar darmen opengerete­n. Gelukkig was dat niet het geval.”

Geen gif

Kristien ging met Miss T en het hoopje vlees meteen naar de veearts. “Ik was bang dat in het vlees misschien gif was verwerkt. De veearts raadde ons aan om onze hond twee dagen goed in het oog te houden. Als ze ziek was geworden of zich apart zou gaan gedragen, had er allicht iets in het eten gezeten. Ook dat bleek gelukkig niet het geval te zijn.” Kristiens bericht op Facebook werd maar liefst 1.700 keer gedeeld. “Mensen reageerden dat ze die wandelrout­e zelf ook gebruiken. Dit is ook geen eenmalige gebeurteni­s. Eerder zijn er al gelijkaard­ige meldingen geweest van plaatsen langsheen het fietstraje­ct op de voormalige spoorlijn naar Tienen.” Kristien heeft de feiten ook gemeld bij de politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad.

 ?? FOTO LW ?? Toen Miss T weer bij Kristien kwam, liet ze het lokaas uit haar gelukkig meteen vallen.
FOTO LW Toen Miss T weer bij Kristien kwam, liet ze het lokaas uit haar gelukkig meteen vallen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium