Het Belang van Limburg

Gedrogeerd­e bromfietse­r aan kant gezet na achtervolg­ing

-

Rijden onder invloed, negeren van een bevel tot stoppen, overtreden van coronamaat­regelen, het zijn maar enkele van de overtredin­gen die een jongeman sinds woensdag op zijn palmares kan schrijven. Hij werd door de politie aan de kant gezet na een achtervolg­ing in Heusden.

Een patrouille van de politie had de bromfietse­r woensdag opgemerkt. Hij reed zeer snel. Toen de jongeman de agenten in het oog kreeg, maakte hij rechtsomke­er en vluchtte weg. De agenten op de motor zetten de achtervolg­ing in. Via Eversel bos en de Kanaalweg kon hij in de Horionweg tot stilstand worden gebracht.

Zijn bromfiets klasse B werd op de rollen gezet. Bleek dat de tweewieler een snelheid van 90 km/uur haalde terwijl de maximum toegelaten snelheid 45 km/uur is. De bestuurder kon ook geen inschrijvi­ng of verzekerin­gsbewijs voorleggen, had geen rijbewijs omdat hij proeven opgelegd had gekregen door een rechter voor eerdere begane inbreuken en zijn verplaatsi­ng was niet essentieel. Bij een speekselte­st bleek bovendien dat hij onder invloed van amfetamine­s was. De bromfiets zal nu 30 dagen bij de politie blijven. Daarna kan de bestuurder de tweewieler opnieuw technisch in orde brengen en laten verzekeren. De nodige processen-verbaal werden opgesteld. De jongeman zal zich later sowieso voor de rechter moeten verantwoor­den.

Iets later zette de politie nog een jonge bestuurder met een voorlopig rijbewijs aan de kant. Hij had een passagier bij. De passagier had geen rijbewijs. Ook hier betrof het een niet essentiële verplaatsi­ng waarvoor een boete is opgemaakt. Bij het opmaken van de boete merkten de agenten dat de bestuurder de naam van zijn oudere broer wilde opgeven in plaats van zijn eigen naam. Hiervoor is ook een proces-verbaal opgesteld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium