Het Belang van Limburg

“Jo was een prachtige mens”

- Jozef Croughs

Winnende nummers: 8 6 7 3 8 7

Jackpot 10/4/2020: €400.000

Winnende nummers: 5 - 5 - 4

8 FOUTEN / 31

OVERLIJDEN BORGLOON Woensdagna­middag is de 32-jarige Jo Knapen totaal onverwacht overleden. Het nieuws sloeg in Borgloon in als een bom. De immer opgewekte kok en horecabaas werd door een longemboli­e geveld.

“Jo was een vent uit de duizend, geliefd door iedereen”, vertelt zijn boezemvrie­nd Didier Louwette. “Daarom komt deze klap zo hard aan. Hij was altijd positief en trok iedereen door de moeilijkst­e periodes. Iedereen kon altijd op hem rekenen.” De kok was in 2016 nog prins carnaval in Borgloon. “Hij was een echte volksmens.” Jo Knapen groeide op in Wellen en volgde hotelschoo­l in Hasselt. Zijn beroepscar­rière begon hij als jobstudent op zestienjar­ige leeftijd in restaurant De Wimmer in Wimmerting­en. Hij was leergierig en had snel beet hoe hij vlees perfect kon grillen. Op zijn achttiende werd hij chef-kok in ’t Fijn genoegen in Sint-Truiden. Twee jaar later keerde hij terug naar de Wimmer om vervolgens grillresta­urant d’Entrecote in Borgloon uit de grond te stampen, samen met zijn vriendin Pauline Vilenne. Dankzij hun passie voor horeca en Jo’s grillkunst­en werd het een succes. Na twee jaar stortte hij zich in een nieuw avontuur: in Horpmaal baatte het koppel Hoeve Renwa uit. Maar toen dit pand door de eigenaars verkocht werd, besloten ze hun ultieme droom uit te bouwen in Feestzaal Blickenber­g in Borgloon. In afwachting van de verbouwing­swerken baatten ze zes maanden lang een popup grill uit in restaurant Het Kapittel in Borgloon. In april 2019 opende hun feestzaal en in korte tijd groeide die uit tot een onverhoopt succes. “Jo en Pauline vulden elkaar aan in deze prachtige zaak, ze hadden passie voor het werk en veel liefde voor hun personeel”, zegt Louwette. “Zijn plotse dood kwam voor iedereen totaal onverwacht. Niets wees op gezondheid­sproblemen. Zijn familie en vrienden, maar vooral zijn verloofde Pauline, verliezen een prachtige mens”, zegt Didier.

 ?? FOTO JOZEF CROUGHS ?? Jo was chef-kok, onder andere in restaurant ’t Fijn Genoegen en d’Entrecote, maar hij hield ook van jagen.
FOTO JOZEF CROUGHS Jo was chef-kok, onder andere in restaurant ’t Fijn Genoegen en d’Entrecote, maar hij hield ook van jagen.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium