Het Belang van Limburg

Leen Demaré gaat opnieuw radio maken

- Benjamin Praet

NOSTALGIE RADIO Met haar ontslag bij zender Joe dit najaar leek de stem van Leen Demaré (58) definitief geschrapt van de radio. Tot nu: vanaf 16 mei neemt ze op Nostalgie elke zaterdag en zondag het ochtendblo­k voor haar rekening.

Nog één keer in achteruit, voor ze haar blik weer op de toekomst richt: presentatr­ice Leen

Demaré, al decennia een vertrouwde stem in de ether, werd in het najaar aan de deur gezet bij radiozende­r Joe. “We moeten blijven evolueren”, klonk de motivering vaag. En in die evolutie was voor haar geen plaats meer, zelfs niet achter de schermen. De weken en maanden die daarop volgden, sprak Demaré heel open over dat ontslag. “Aanvankeli­jk werd de grond vanonder me weggeslage­n. Maar na een tijd besefte ik dat die beslissing weinig met mij als persoon te maken had. Ik ben wel blij dat ik er naar de buitenwere­ld toe heel onverbloem­d over was. Ik merk dat velen daar iets aan hebben gehad, ik kreeg zelfs heel emotionele reacties van mensen in gelijkaard­ige situaties.”

Daarna ging ze haar leven weer invullen en vormgeven. Met pieken en dalen, en flink wat stress. “Februari

was niet zo’n goede maand. In mijn hoofd was er chaos. Ik ben wel niet bij de pakken blijven zitten en meteen beginnen solliciter­en. Ook weg van de media.” Geleidelij­k aan viel die puzzel, met een theaterpro­ject en een rol aan de zijde van Danira Boukhriss in Vandaag. En nu gaat ze dus opnieuw radio maken, zoals dat in elke vezel van haar lichaam zit. Op Nostalgie zal ze vanaf 16 mei elke zaterdag en zondag het ochtendblo­k, vanaf 7 uur, voor haar rekening nemen. “Dat wordt pittig, want ik heb veel slaap nodig en vroeg opstaan gaat tegen mijn natuur in. Ik merk bovendien nu pas hoe blij ik ben dat ik opnieuw op de radio mag.”

Al sluimert dat ontslag nog steeds een beetje. “Ik denk dat ik er vroeg of laat nog iets mee doe. Een boek, of zo”, besluit ze.

 ?? FOTO RR ?? Leen Demaré gaat opnieuw radio maken, nu voor Nostalgie.
FOTO RR Leen Demaré gaat opnieuw radio maken, nu voor Nostalgie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium