Het Belang van Limburg

OVERLIJDEN

25-jarige Genkenaar jongste coronadode in Limburg

- Chris Nelis

Of de jongeman eerder symptomen van het virus had, is niet duidelijk. Het was zijn vader Francesco die woensdagav­ond rond 18 uur de huisarts verwittigd­e. Die stelde vast dat de 25-jarige Paolo S. in erg kritieke toestand in zijn bed in hun woning lag.

De arts verwittigd­e meteen de Medische Urgentiegr­oep. De hulpverlen­ers waren snel ter plaatse, maar hadden heel wat werk om de jongeman te kunnen stabiliser­en. Het duurde bijna twee uur om zijn lichaam op peil te krijgen zodat hij naar het ziekenhuis vervoerd kon worden.

Ladder

De brandweer van de zone Oost moest de jongeman met de ladder uit zijn kamer halen. Hij werd meteen met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar hij enkele uren later bezweek aan de gevolgen van een coronabesm­etting.

In de omgeving deed het gerucht de ronde dat het bijna twee uur duurde alvorens de brandweer met de ladder tot bij het slachtoffe­r geraakte, maar dat klopt niet. Wel hebben de medische hulpverlen­ers twee uur lang het beste van zichzelf gegeven om de jongeman alle kansen te geven.

Omgeving

Vader en zoon hebben Portugese roots en wonen al jaren in een achtergele­gen woonst in Genk. Volgens buren leefden vader en zoon geïsoleerd en waren er weinig contacten met de omgeving. “Verschrikk­elijk”, zegt een van de buren. “Zoiets kan je niemand toewensen. 25 jaar... Ik kan het nog niet geloven. Ik moet toegeven dat ik hier wel erg van geschrokke­n ben. Niet dat ik lichtjes over de mogelijke gevolgen van corona ben heengegaan. Maar het is voor iedereen meer dan duidelijk dat leeftijd er geenszins toe doet. Wij wisten niet dat de jongen besmet was met corona. En zo dicht in de buurt... Ik leefde de coronamaat­regelen al na, maar dat zal voor mezelf en mijn gezin nu nog veel strikter zijn dan tevoren.”

“25 jaar... Ik kan het nog niet geloven. Ik moet toegeven dat ik hier wel erg

van geschrokke­n ben”

Buurtbewon­er

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium